Dominique Persoone uit Brugge bundelt 45 chocoladerecepten in boek

Redactie KW

Chocolatier Dominique Persoone uit Brugge pakt uit met een receptenboek voor chocoladeliefhebbers. Shock-o-latier heet het boek en zoals we van de Bruggeling gewend zijn is het niet zo maar een boek vol recepten. Vooral de presentatie is bijzonder. Hij prijkt zelf op de cover met een chocoladegeweer in de hand en presenteert zijn marshmellow receptje op een wel heel originele manier.

Na zijn succesvolle over de Chocoladeroute pakt Dominique Persoone uit met een boek met 45 recepten. “Mijn opdracht was om een heel toegankelijk chocoladeboek te maken waar je helemaal geen professionele vormen of professionele machines voor nodig hebt. Iedereen die gewoon zin heeft om een keer aan de slag te gaan met chocolade, dat kan doen.”

Massagecrème

De topchocolatier leert je onder meer hoe je chocoladepasta maakt, chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousses. Er zijn ook grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld.

(BS/ND)

Dominique Persoone uit Brugge bundelt 45 chocoladerecepten in boek

Bekijk hier de reportage

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.