Dominiek De Meulemeester uit Oostkamp loopt 840 kilometer door Pyreneeën

Redactie KW

Oostkampenaar Dominiek De Meulemeester is zondagochtend vertrokken voor een trailrun van liefst 840 kilometer dwars door de Pyreneeën. Hij is vertrokken aan Cap De Creus aan de Middellandse Zee en loopt via een zelf uitgestippelde route naar het Spaanse Cabo Higuer in Irun, aan de Atlantische kust. ‘Ik geef mezelf tussen de 11 en 16 dagen de tijd’, klinkt het vastberaden.

Dominiek De Meulemeester (42) woont met zijn vrouw en drie kinderen op het prachtige kasteeldomein Gruuthuse in de Stationsstraat in Oostkamp. In de voormalige koetshuizen runt Dominiek, die psychotherapeut van opleiding is, de muziekschool Terra Musica. Daarnaast is hij ook een uitstekend langeafstandsloper, die een drietal jaar terug overschakelde op trailrunning, een avontuurlijke vorm van lopen over bergpaden.

60.000 klimmeters

De sportieve Oostkampenaar heeft al heel wat bekende trails in de benen maar zondagochtend is hij vertrokken voor zijn grootste avontuur tot op heden: een tocht van 840 kilomter door de Pyreneeën. Enkel Kilian Jornet, zowat de beste trailrunner ter werled, deed hem dit voor. ‘Het traject omvat liefst 60.000 klimmeters’, vertelt Dominiek. ‘In het platte West-Vlaanderen is het niet evident om je hierop voor te bereiden. Maar ik zal mij zeker niet forceren en goed luisteren naar mijn lichaam. Genieten komt op de eerste plaats. Ik heb nog nooit moeten opgeven en ben dit ook nu niet van plan. Al zal ik mezelf uiteraard enkele keren tegenkomen, maar dat hoort erbij. (lacht)’

Dominiek laat zich tijdens zijn avontuur begeleiden door Weather For Expeditions, een organisatie van meteorologen Fritz Buyl en Marc De Keyzer, die ook poolreiziger Dixie Dansercoer hebben begeleid. ‘Zij sturen mij dagelijks een weerbericht door zodat ik niet verrast wordt door zware onweders of sneeuw. Ik bevind mij op een gemiddelde hoogte van 1.800 meter en in de bergen kan het weer snel omslaan.’ Wie de avonturen van Dominiek De Meulemeester wil volgen kan terecht op zijn blog: therunnerstale.blogspot.be.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.