Dolle rit laat spoor van vernieling achter in maïsveld in Koekelare

Redactie KW

In een maïsveld langs de Zuidstraat in Koekelare werd een strook van ruim 200 meter maïs vernield. Hoewel de daders zich op een bepaald moment hebben vastgereden, konden ze toch ongezien ontkomen.

Martin Mingneau en Rosanne Demaré wonen op een boerderij in de Zuidstraat. Het waren hun buren die zondagochtend aan de alarmbel trokken. “Ter plekke stelden we vast dat een hele strook maïs was platgereden. Het was duidelijk dat een wagen moedwillig het veld was ingereden.”

Een strook maïs van vijf meter breed en ruim 200 meter lang is vernield. “De wagen is het veld opgereden, dwars door de maïs die intussen toch al zo’n drie meter hoog is. Na ongeveer vijftig meter hebben ze een rondje gedraaid, om uiteindelijk door te rijden tot aan de beek aan de overkant van het veld,” gaat Martin verder. “Dit is duidelijk puur vandalisme. We vermoeden dat het voertuig in kwestie een terreinwagen was, want met een gewone wagen rijd je niet zomaar in het pikdonker een paar honderd meter tussen metershoge maïsstengels.”

Uit de achtergelaten sporen is verder duidelijk af te leiden dat de wagen zich aan de beek heeft vastgereden én dat er een grote landbouwtractor aan te pas is gekomen om de wagen weer uit het veld te krijgen. Tot in de Moervijverweg werden afgerukte stengels maïs gevonden. Hieruit blijkt dat de vandalen, of de tractor die ter plekke kwam, in de richting van Bovekerke is weggereden.

(HA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.