Dolle pret tijdens Roefel

Redactie KW

Het concept van Roefel zorgt er voor dat kinderen een kijkje achter de schermen kunnen nemen van de grote mensen. De jeugddienst maakt er in Wevelgem elk jaar een groots feest van.

Gisterenmorgen schoven 634 kinderen aan om een glimp op te vangen van die grotemensenwereld. De bezoekjes waren best interessant, maar de kinderen lonkten al naar het speelparadijs in het park dat pas openging in de namiddag. Emiel Struelens (11) uit Moorsele vond het bezoekje aan de Wereldwinkel best interessant.

“We leerden dat de Wereldwinkel eerlijke producten uit andere landen invoert. Het was fijn, want we kregen ook snoep en cola. Vanmiddag ga ik mij uitleven op de springkastelen. Ik heb ook zin in sumoworstelen en in de deathride. Er zijn ook bootjes, maar dat vind ik kinderachtig.” De 10-jarige Iebe Deryckere geniet op een bankje van een bakje friet met cocktailsaus en een frikadel. Ze wil graag verpleegster worden en sloot ‘s morgens aan bij het bezoek aan een rusthuis. “Ik vond het grappig dat het keukenpersoneel een hoedje moet opzetten. Zelf wil ik later ook voor de oude mensen zorgen. Het is een leuke job en je mag met vele mensen werken. Nu moet je mij excuseren, want ik wil spelen en ga mij eens goed uitleven.”

De begeleidster bij de pedalo’s wil de kinderen op een afstand houden, maar het lukt niet. Twee deugnieten springen in het zwembad en maken elkaar nat. De stoere jongens en meisjes die 12 jaar zijn, schuiven massaal aan voor de deahtride. Even verder rijden vooral jongens met een quad. Als de begeleider even niet kijkt, proberen de aanschuivende kinderen voorbij te steken. Ze maken een beetje ruzie. Ruziemaken en kwastreken uithalen, het komt ook in de grotemensenwereld voor! (xaco/foto xaco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.