Dodelijke steekpartij Torhout: stad neemt voorlopig geen extra maatregelen

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Het stadsbestuur van Torhout neemt voorlopig geen extra maatregelen na de dodelijke steekpartij van afgelopen weekend in de stationsbuurt. Zoals bekend verloor een jongeman van 21 uit Ichtegem toen het leven en raakten twee andere mannen zwaargewond. Torhout wil eerst de resultaten van het gerechtelijk onderzoek afwachten vooraleer er van extra veiligheidsmaatregelen sprake kan zijn.

Alleen witte bloemen op het voetpad in de Stationsstraat van Torhout doen nog vermoeden dat zich hier vrijdagnacht een drama heeft afgespeeld. Gewapende mannen maakten een helse rit in een pick-up truck en reden in op een groepje cafégangers. Ze staken drie personen neer. Eén van hen, een Ichtegemnaar van 21, overleefde de steekpartij niet, twee andere slachtoffers waren er erg aan toe. Het stadsbestuur reageert verontwaardigd, maar neemt voorlopig geen extra veiligheidsmaatregelen.

Het parket van Brugge onderzoekt intussen de zaak. Er zijn drie verdachten aangehouden op verdenking van moord en moordpoging. Zij verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Dodelijke steekpartij Torhout: stad neemt voorlopig geen extra maatregelen

Bekijk hier de reportage

(BS/AD)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier