Dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf: 5 jaar rijverbod en werkstraf

Redactie KW

De politierechtbank in Brugge heeft een 29-jarige trucker uit Berlare veroordeeld tot een werkstraf van 250 uur, een rijverbod van 5 jaar en een half en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. De man reed in november 2009 een 18-jarig meisje dood toen ze aan het oversteken was. Hij pleegde daarna vluchtmisdrijf.

De feiten vonden plaats op 14 november 2009 in de Rijselstraat in Torhout. De 18-jarige Kelly Mortier werd toen voor de ogen van haar vader door een BMW aangereden toen ze de straat overstak. De klap was zo hard dat ze meters ver werd weggeslingerd. De chauffeur reed gewoon door. Achteraf probeerde hij zijn wagen zo snel mogelijk te laten herstellen, maar de vrouw van de garagist rook onraad en verwittigde de politie.

Gedeelde verantwoordelijkheid

De man is nu veroordeeld, enerzijds voor het ongeval zelf, en anderzijds voor het vluchtmisdrijf. Voor het veroorzaken van het ongeval krijgt hij een rijverbod van 6 maanden, een boete van 550 euro en een celstraf van 3 maanden met uitstel. De rechter oordeelt dat het slachtoffer mee verantwoordelijk is voor het ongeval. Hij vond dat ze zichzelf in gevaar bracht door de baan te dwarsen hoewel ze zag dat er een auto naderde. Hij baseerde zich hiervoor op het verslag van de gerechtelijke deskundige.

Voor het vluchtmisdrijf was de rechter minder mild. De Berlarenaar krijgt een werkstraf van 250 uur, een boete van 5.500 euro en een rijverbod van 5 jaar. Na die 5 jaar moet hij opnieuw een theoretisch en praktisch rij-examen afleggen.

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS. En vrijdag in de Krant van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.