Discussie structuurplan verglijdt in discussie mobiliteitsplan op gemeenteraad in Izegem

Redactie KW

Het structuurplan, waarvoor vorige week woensdag al een extra commissie werd bijeengeroepen, was het voornaamste discussiepunt op de gemeenteraad van Izegem. Maar al gauw draaide het weer allemaal rond de afbraak van de centrumbrug.

De aanpassing van het structuurplan voorziet in een aantal ingrepen die moeten toestaan dat er straks in Kachtem nieuwe voetbalvelden komen en een uitbreiding van de jachthaven. De komst van een wielerpiste is nu van de baan. Ook de wooninbreiding tussen de Vredesstraat en een aantal bedrijven staat er in op getekend. “Maar dat louter als nabestemming,” verduidelijkte schepen Joris Claeys.

Maar de discussie ging snel verder dan het structuurplan alleen. Omdat de stationsomgeving uiteraard daar ook een prominente rol speelt, werd ‘de centrumbrug’ opnieuw het discussiepunt. Noël Vansteeland (Open VLD) wil die behouden, Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) vroeg opnieuw een referendum en Kurt Himpe (N-VA) steunt de plannen mits er enkele randvoorwaarden wordt voldaan, waaronder de omkering van de rijrichting in de Gentsestraat én het behoud van de overweg aan de Century. Schepen van Mobiliteit Dirk Van Walleghem, die zich ondertussen aangesproken voelde, benadrukte dat de brug niet verdwijnt, maar 300 meter wordt opgeschoven richting Dirk Martenslaan.

(WVS)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.