Discussie over terrasreglement in Ieper naar aanleiding van mooie weer

Redactie KW

De Ieperse sp.a vindt het jammer dat er het voorbije weekend nog geen terrassen mochten staan in het centrum van Ieper. Er was heel veel volk op de been, maar de terrassen mogen pas vanaf de paasvakantie geplaatst worden. De burgemeester reageert verrast op de reactie van sp.a, hij heeft geen weet van klachten.

De Ieperse sp.a vindt het jammer dat er het voorbije weekend nog geen terrassen mochten staan in het centrum van Ieper. Er was heel veel volk op de been, maar de terrassen mogen pas vanaf de paasvakantie geplaatst worden.

Philip Bolle van de SP.a-oppositie is er niet over te spreken dat – volgens hem – het stadsbestuur geen rekening houdt met de weersomstandigheden en de terrassen op de Grote Markt niet een week vroeger toeliet. “Zaterdag en zondag struinden duizenden Ieperlingen en toeristen door de stad.. Met één oog op de nieuwe lentecollecties en het andere op zoek naar een tafeltje in de zon. Tevergeefs. Café-uitbaters en personeel stonden handenwringend in hun deuropening, lonkend naar passanten, maar je moest goed gek zijn om met zo’n weer binnen te zitten. De Ieperse Horeca hield zich tandenknarsend aan het terrasverbod; de massa keek hen niettemin onbegrijpend aan.”

Geen vragen of klachten

Robert Cornet van Horeca Ieper: “De klanten zeggen zelf: overal zie je terrassen maar niet in Ieper, en dan sta je daar met je mond vol tanden. Maar wij leven het reglement na. Misschien kan het stadsbestuur een oogje dichtknijpen, zodat we wat tafels en stoelen kunnen buitenzetten?” En daar lijkt de burgemeester bereid toe: Luc Dehaene: “Indien de vraag gesteld zou zijn vorige week, dan denk ik dat niemand in het schepencollege daar bezwaren zou tegen hebben. Het mooie weer was aangekondigd, dus waarom zouden wij geen uitzondering toestaan?”

(PL/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.