Dirk Dewaele van café Germinal uit Ichtegem herstelt al acht maanden van zware brandwonden

Redactie KW

Dirk Dewaele (51) is nog altijd aan het herstellen van de brandwonden die hij in juni 2010 opliep bij een ongeval in zijn keuken. De uitbater van café Germinal komt sinds november elk weekend naar huis, maar in de week verblijft hij in het UZ Gent om er te revalideren en dat zal nog een viertal maanden het geval zijn.

Door het ongeval van Dirk houdt zijn vrouw Christiane Mortier het café nu alleen open, maar de zaak staat over te nemen. Maar hijzelf is blij dat hij nu elk weekend naar huis kan komen. „Het eerste weekend dat ik naar huis kwam was raar”, vertelt hij. „Als je vijf maanden weg bent geweest… Maar ik was natuurlijk blij dat ik iedereen terug zag en ik voelde heel veel interesse en medeleven bij de klanten. Ik wil hen daar van harte voor bedanken. Ik ben ook blij dat ik nu mijn kinderen en kleinkinderen meer zie.”

Over het ongeval zelf :

„Ik wou een pot verwarmen en probeerde enkele keren tevergeefs om een gasvuur aan te steken. Het lukte niet, maar blijkbaar was er wel een gasophoping in het gasvuur. Dat gaf opeens een steekvlam in de borststreek. Mijn kleren stonden in vuur en vlam. Ik kreeg het niet geblust en liep als een toorts naar het café, waar mijn vrouw me gelukkig kon blussen door een emmer water over me te gieten.”

Over de tijd dat hij in coma lag :

„Dat was als dromen. Ik had toen mooie en slechte dromen. In mijn mooiste dromen zag ik alle stranden van de wereld en heel wat mensen die ik al jaren niet meer gezien had. Je familie maakt dat natuurlijk heel anders mee. Zij hebben in die periode veel verdriet gehad. Ik heb enkele keren op sterven gelegen… maar dat wist ik allemaal niet.”

(HH)

Het hele interview in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.