Directie De Brem dient klacht in tegen ouders na lastercampagne

Redactie KW

In Oostende heeft de directie van het begeleidingstehuis De Brem een klacht ingediend tegen de ouders van een meisje dat in de instelling verblijft. Aanleiding is een lastercampagne die de ouders zijn gestart met affiches en pamfletten. De directie is naar de onderzoeksrechter gestapt om de campagne te doen ophouden.

Het zijn vooral kinderen met een moeilijke opvoedingssituatie thuis die door de jeugdrechtbank of het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg naar De Brem worden verwezen. De ouders van een meisje dat in de instelling verblijft zijn nu een lastercampagne gestart. Aanleiding was een incident met twee jongens waarbij grensoverschrijdend gedrag werd vertoond.

Het voorval is onmiddellijk op een correcte en professionele manier aangepakt in samenwerking met alle instanties, aldus de directie van De Brem. De Brem valt onder het Sociaal Huis Oostende en wordt over de campagne aangesproken. Om de goede naam te vrijwaren is een klacht ingediend bij de onderzoeksrechter om de laster te stoppen.

(B.V/A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Directie De Brem dient klacht in tegen ouders na lastercampagne

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten