Diksmuidse landbouwwegen in slechte staat

Redactie KW

Oppositieraadslid Marc Deprez kaartte op de jongste gemeenteraad nog eens de slechte toestand van de landbouwwegen in Diksmuide aan.

“Het harde vriesweer en hevige regenval hebben heel wat schade berokkend aan de landbouwwegen, die eveneens dienen als toeristische en recreatieve routes”, aldus Marc Deprez (Idee2006). “Er werd in budget 2011 slechts 300.000 euro voorzien voor het herstel of vernieuwen van deze landbouwwegen, in tegenstelling tot de 600.000 euro in het budget 2010. Dringende herstellingen zijn meer dan noodzakelijk voor de Kaaidijkstraat, de Dwarsstraat tot aan de Laagvlaktestraat, de Nachtegaalstraat en het deel Brugse Heirweg – Bovekerkestraat – Veldstraat tot Steenstraat, de Predikboomstraat, de Donkerstraat, de Dodepaardestraat en Ramboutstraat.”

„We weten ook dat de opgesomde wegen dringend aan herstel toe zijn; maar een verdubbeling van het budget van 300.000 euro naar 600.000 euro zal zeker niet voldoende zijn om alle opgesomde wegen te herstellen”, reageerde schepen Martin Obin (CD&V). „ Onze mensen van de technische dienst hebben de voorbije weken alle wegen afgereden om waar nodig klein herstel uit te voeren aan onze landelijke wegen.”

(TVDA)

Zie ook Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 11 maart 2011.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.