Diksmuide vangt duiven

Redactie KW

In Diksmuide hebben ze een nieuw systeem uitgedokterd om verwilderde duiven te vangen. De stad wil zo de duivenoverlast aanpakken. Kooien met een duif erin moeten andere duiven lokken en ze vangen. De kooien staan op daken waar er veel overlast is Het is een eenvoudig systeem, maar efficiënt. De voorbije weken zijn er al een 50-tal duiven gevangen.

Net als veel steden en gemeenten kampt Diksmuide al jaren met een teveel aan duiven. Vooral de daken in het centrum zijn aantrekkelijk. De stad klopte al meerdere keren aan bij privébedrijven om de duiven te verdelgen, maar die kosten handenvol geld en zijn niet efficiënt zegt de burgemeester. Vandaar de nieuwe oplossing.

Lokken

“Het is zo dat wij op verschillende plaatsen in de stad kooien geplaatst hebben met daarin een lokker, een duif. Zo zijn andere duiven geneigd in die kooi te gaan zitten”, zegt burgemeester Lies Laridon. “En het werkt. Er zijn er al verschillende gevangen. Naast het vangen hebben wij ook eieren geschud en gekeken waar er broedplaatsen zijn. Zo worden de zaken aan de bron aangepakt”, klinkt het.

Diervriendelijk

Er zijn kooien om op daken te plaatsen of modellen om aan de muur te hangen. Ook inwoners die met duivenoverlast te maken hebben, kunnen een kooi met lokker vragen.

Het is een diervriendelijke manier van vangen zegt de duivenliefhebber, alleen de zieke duiven worden afgemaakt. Nu nog afwachten of deze exemplaren de kooi met het duifje zullen binnenstappen. (BDJ)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur-

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.