Diksmuide mag nog een beetje uitbreiden

Redactie KW

Minister Muyters heeft de afbakening van het kleinstedelijk gebied (KSG) Diksmuide goedgekeurd. Via deelrup’s kan er nu worden werk gemaakt van een extra winkelzone in de Esenweg, wordt er 5 hectare in Kaaskerke ingevuld met een ambachtelijke zone, evenementenhal en politiekantoor en is er ruimte om de sportinfrastructuur uit te breiden.

“We kunnen nu werk maken van een verdere groei en ontwikkeling van onze stad,” aldus schepen Eric De Keyser (SP.A-Open). “Zo kan er in de Esenweg een bijkomend gebied ontwikkeld worden voor de invulling van bijkomende winkels. Op de terreinen tussen het Frontzatefietspad en de site van de IJzertoren en de Kaaskerkestraat in Kaaskerke is er een vijftal hectare voor een ambachtelijke zone, de evenementenhal en politiekantoor. In een derde deelrup is ook ruimte voorzien om te kunnen uitbreiden voor sportinfrastructuur.”

Eric De Keyser zegt dat deze uitbreidingsmogelijkheden voor een stad als Diksmuide noodzakelijk zijn. “Immers, onze bevolking groeit nog altijd en ook altijd meer mensen van de omliggende gemeenten komen naar Diksmuide winkelen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.