Dikke-truiendag: leerlingen vormen truienketting en krijgen buiten les

Redactie KW

Heel wat scholen zetten vandaag de verwarming een graadje lager. Met de Dikke-truiendag willen de organisatoren zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten en directeurs sensibiliseren om te zorgen voor een energiezuinige school. Ook de school voor Buitengewoon Lager Onderwijs in Deerlijk, SAM, nam deel aan Dikke-truiendag. De kinderen vormden er een ketting met dikke truien en stapten zo op naar het gemeentehuis.

Dikke-truiendag wil leerlingen sensibiliseren om minder energie te verbruiken en dat kan al met een paar eenvoudige maatregelen. De verwarming één graadje lager zetten, betekent 7 procent minder brandstof verbruiken en dus 7 procent minder CO2 uitstoten.

Leerlingen van het vierde jaar Vrij Handels- en Sport Instituut VHSI in Brugge kregen dan weer les in open lucht. De schoolbanken stonden buiten op de speelplaats.

Dikke-truiendag moet de aanzet vormen om op school en thuis werk te maken van de strijd tegen de opwarming van de aarde. Tegen de middag werden de kinderen getrakteerd op een kop warme tomatensoep met balletjes.

(jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.