Dienst Toerisme stelt zomeractiviteiten voor

Redactie KW

Toerisme Oostende heeft woensdag een lange lijst evenementen voorgesteld voor de zomerperiode, van juli tot september. Uitschieter wordt zonder twijfel de show Varekai! van Cirque du Soleil die van 29 juli tot 29 augustus Oostende aandoet. “Maar we hebben meer in huis”, zegt schepen voor toerisme Hilde Veulemans (CD&V).

“We staan klaar om alle bezoekers een gepast evenement aan te bieden. Daarom is ons aanbod ook zo groot.” Omdat de lijst met evenementen zo lang is, liet Toerisme Oostende 110.000 pocketgidsen met het evenementenprogramma drukken. “Theater aan Zee en de Paulusfeesten zijn zeker de populairste”, zegt de
schepen. “De Vurige Maandagen zijn dan weer de publiekslieveling. Dat weten we uit het verleden. Zelf kies ik het kinderfestival Kids@Oostende, Fuzee!’10 met het nieuwe strandtheater, en het Oostendse filmfestival als favorieten.” Met haar beleid streeft Toerisme Oostende naar een veelheid van evenementen die iedere toerist en inwoner moet aanspreken. De evenementen trekken volk naar de stad aan zee. “Ik ben als schepen fier dat we veel animatie gratis kunnen aanbieden”, zegt Veulemans.

Vaste attracties

Naast de evenementen blijft Oostende ook haar vaste attracties, zoals bijvoorbeeld Earth Explorer of de Mercator, promoten. Wie de vloedgolf aan evenementen wil trotseren, kan surfen naar www.toerisme-oostende.be.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.