Derde single Trisha lijkt teveel op hit Willy Sommers

Redactie KW

Zangeres Trisha, de vriendin van organisator Ignace Crombé, zal haar derde single ‘Een feestje bouwen’ dit najaar niet uitbrengen. Dat maken ze zelf in een persbericht bekend. De gebruikte melodie van het lied blijkt ook de melodie te zijn van de nieuwe hit ‘Een wonder van een vrouw’ van Willy Sommers.

Volgens Ignace Crombé en Trisha berust alles op een louter toeval en is het gewoon brute pech dat Willy Sommers net op dezelfde melodie een Nederlandstalige single heeft geschreven en het nummer eerder lanceerde.

Al twee eerdere singles

In augustus stelde Patricia Govaerts, alias Trisha, nog haar nieuwe, tweede single ‘Ik doe wat ik wil’ en ‘In je blauwe ogen’ voor. Toen al liet ze uitschijnen dat een derde single al was opgenomen en in het najaar zou uitgebracht worden. Ook de fotoshoot voor de hoes was al achter de rug. Groot was de verwondering van Trisha en haar manager en vriend Ignace Crombé toen ze in de ‘De Vlaamse 10’ de kersverse single van Willy Sommers hoorden. Net als Trisha had Sommers immers een Nederlandstalige tekst gemaakt op het lied ‘Une fille de tous les pays’ van Linda De Suza.

Wel op optredens

De tekst van Trisha was geschreven door Jo met de Banjo. Plan was de single te lanceren in het najaar om volledig op de eindejaars- en feestsfeer te kunnen gedijen. Nu Willy Sommers haar echter voor is, valt alles in duigen. Eén troost voor de fans: Trisha zal het nummer op al haar optredens te berde brengen.

(Belga)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 8 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier