Dement Oostende kanshebber voor Erfgoedprijs 2011

Redactie KW

Op 3 december 2011 zal de provincie West-Vlaanderen voor het eerst de Erfgoedprijs uitreiken. Iedereen kan op het internet kandidaten nomineren, waarna een jury beslist wie de prijs in de wacht sleept. Dement Oostende vraagt uw stem, meerbepaald voor de uitreiking van het Gouden Pand. Dit jaarlijkse initiatief plaatst recente innovaties van erfgoedpanden positief in de kijker.

Met de Erfgoedprijs wil de provincie West-Vlaanderen bepaalde personen of organisaties bekronen die het afgelopen jaar in het oog sprongen met een publieksgericht initiatief rond erfgoed. Door een systeem van nominaties krijgen alle projecten de kans om deze prijs mee naar huis te nemen. Op haar website spoort de provincie ons aan om een stem uit te brengen.

Vzw Dement steunt Oostendenaars die met private middelen renovaties tot stand brachten die hebben bijgedragen tot het straatbeeld en de positieve beleving van de stad. Jaarlijks organiseert de vereniging een uitreiking van het Gouden Pand, dat bepaalde projecten in de kijker plaatst en het duurzaam behoud van erfgoed wil aanmoedigen. Winnaars krijgen een waardemerk toegekend als blijvend bewijs van een prachtig geslaagde renovatie. De constante inspanningen voor een gezond erfgoedbeleid maken van vzw Dement Oostende een grote kanshebber voor de Erfgoedprijs.

(JW)

Breng uw stem uit op www.west-vlaanderen.be (klik door naar ‘cultuurprijzen’).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.