Dell’Anno heropent in april met personeel ‘t Oud Konijntje

Redactie KW

Op 1 april opent restaurant Dell’Anno in Kortrijk opnieuw de deuren. Het blijft de naam behouden, met als baseline ‘De Herontdekking’. Een maand geleden zat de nieuwe eigenaar Alain Vandesande nog met de handen in het haar, want hij vond niet het nodige personeel. Tijs Coessens en Steven Neirynck zorgden voor de verlossing. Zij brachten hun ervaring van ‘t Oud Konijntje in Waregem mee en willen van Dell’Anno een gastronomisch succes maken.

„Alles valt in de plooi en we hebben nu ook een fantastische ploeg, zowel in de keuken als in de zaal”, zegt Alain Vandesande. „Het team is zo goed als volledig. We zoeken enkel nog iemand voor de loungebar boven en kunnen op 1 april openen. Zelfs de reservaties beginnen vlot te lopen.”

‘t Oud Konijntje

Met Tijs en Steven haalde Alain de ervaring van een sterrenzaak binnen. Toch is hij naar eigen zeggen niet geïnteresseerd in een bekroning van Michelin. „Als de mensen goed gegeten hebben en met de glimlach naar buiten gaan, dan ben ik tevreden. Het moet daarom geen te stijve bedoening worden. Ik wil kwaliteit voor een correcte prijs en de mensen een goed gevoel bezorgen. Sterren spelen daarbij geen rol.”

Verbouwingen niet supervlot

Oorspronkelijk zou Dell’Anno al in januari de deuren openzwaaien, maar de verbouwingen verliepen niet supervlot. Het gebouw is een beschermd pand en dus moet Vandesande telkens eerst de goedkeuring krijgen van Monumenten en Landschappen als hij iets wil verbouwen.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.