Delhaize komt terug naar Diksmuide

Redactie KW

Warenhuisketen Delhaize, die tot voor een paar jaar een vestiging had in de Kasteelstraat, plant een terugkeer naar Diksmuide en wil een nieuwbouw neerpoten in Kaaskerke.

„Het schepencollege heeft aan de nv Masselis uit Poperinge een socio-economische vergunning verleend voor de vestiging van een grootwarenhuis AD Delhaize langs de Kaaskerkestraat 82 in Diksmuide”, zegt schepen Kurt Vanlerberghe (SP.A-Open), dit op een terrein van een 5.971 m² groot, gelegen op de hoek van het fietspad naar de IJzertoren – het toekomstig tracé van de omleidingweg – en de Kaaskerkestraat. De totale netto verkoopsoppervlakte bedraagt 1.472 m². Er wordt voorzien in de tewerkstelling van 25-tal medewerkers. Op dit ogenblik is er nog geen milieuvergunningsaanvraag binnen, wel een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag. Het openbaar onderzoek moet nog opgestart worden.”

Marc Deprez (Idee 2006) vraagt zich af of Kaaskerke nog leefbaar zal zijn nu, naast een ringweg die Kaaskerke middendoor snijdt, er ook nog een Delhaize komt, en pleit voor een leefbaarheidsstudie. Hij stelt ook de verkeersveiligheid in vraag indien men geconfronteerd wordt met op- en afrijden van de parking van Delhaize op de drukke Kaaskerkestraat.

„Naar industriezone”


„Is er advies van Unizo, dat indertijd samen met toenmalige oppositiepartij CD&V tegen de komst van de huidige Colruyt gekant was ? Wij beseffen ook wel dat een Delhaize tewerkstelling brengt, en stellen daarom voor om het grootwarenhuis in te planten op het derde industrieterrein in Kaaskerke, waar de industriegrond blijkbaar niet zo goed van de hand gaat. Mits een aanpassing van de voorschriften voor de invulling van dit reserveterrein, moet dit kunnen”, aldus Marc Deprez.
(DVD)?
Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier