De (vernieuwde) Grote Markt in Izegem ontploft

Redactie KW

Vrijdag 24 juni wordt de vernieuwde Grote Markt officieel geopend met een spectaculair feest en onder de titel ‘De Grote Markt ontploft! Om de ‘miserie’ die de werken bijna een jaar lang veroorzaakten weg te spoelen, kreeg het team van Cultuurhuis De Leest de opdracht een groots openingsfeest in mekaar te steken.

Die vrijdag 24 juni start men om 16 uur met DJ Lotto, de eerste stadsdj van Kortrijk, die een zomerse dj-set brengt ter opwarming van de terrasjes.

Om 19 uur is het de beurt aan het eigenzinnig en komisch duo ‘Jonas & Friends’ uit Nederland die met hun veel te kleine motor het publiek bespelen.

Om 20 uur speelt de West-Vlaamse formatie ‘Soulrock Avenue’ vette funk en zwoele soul. Om 21 uur is het de beurt aan de 35 muzikanten van ‘Fiesta’ met hun uitgebreide ritme- en blazerssectie, die ook al twee keer op Labadoux stonden.

De apotheose van de avond is ongetwijfeld de grootse lasershow met de opmerkelijke koorddansshow van de Fransman Didier Pasquette, die in 2005 nog op 90 meter hoogte op een kabel tussen 3 appartementsgebouwen liep.

Om 23.45 uur sluit ‘LABtrio’, de jongste garde van de Belgische jazzmuziek, de avond af.

Deze feestelijke openingsavond is volledig gratis.

(IB)

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode, editie Izegem)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.