De Snuffel verhuist naar nieuw pand

Redactie KW

Jeugdhotel De Snuffel in Brugge verhuist over enkele jaren naar een nieuw pand. Daardoor kan het jeugdhotel z’n beddenbestand uitbreiden tot 120, een verdubbeling van de huidige capaciteit, en er komt een ruimer cultuurcafé. Toerisme Vlaanderen heeft daarvoor nu een nieuw pand aangekocht, iets verder in de straat, waar het hotel nu zit.

De Snuffel is een van de vier jeugdhotels in Brugge, en kampt de jaren met een tekort aan bedden. Low budget reizen zit in de lift, niet alleen bij jongeren, maar ook bij gezinnen. De Snuffel wilde al enkele jaren uitbreiden, Toerisme Vlaanderen heeft nu een supermarkt gekocht, verderop in de Ezelstraat in Brugge.

“Nu hebben we 60 bedden, we gaan naar 120, en dan ook onze jongerencafé wordt verruimd, zodanig dat onze optredens, die nu nogal klein gehuisvest zitten, in betere omstandigheden plaatsvinden,” zegt Frederik Vlieghe van De Snuffel. “Nu zitten we in een Brugs oud huis, twee oude huizen. Dat heeft z’n charme, veel charme, maar het is niet altijd mogelijk om een moderne werking uit te bouwen. Vandaar: ‘t wordt een modern gebouw.”

Daarom wordt de bestaande supermarkt gesloopt. De nieuwe Snuffel zou over drie jaar openen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.