De Gilde en De Brug heropenen de deuren

Foto EG
Redactie KW

Twee jaar geleden werden café De Gilde en de bijhorende zaal De Brug verkocht. Daarmee verdween voor het dorp een draaischijf van het verenigingsleven. Willem Roelens, van het gelijknamige bouwbedrijf uit de Rodenbachstraat, zette er zijn schouders onder. Na een geslaagde renovatie staat het gebouwencomplex opnieuw ter beschikking.

Twee jaar terug waren De Gilde en De Brug eigendom van vzw Parochiale Werken en vzw De Brug. Jaren werden er films vertoond, toneel opgevoerd, vieringen georganiseerd en vergaderingen gehouden. Omdat zowel het café als de zaal aan een grondige opknapbeurt toe waren en uitbater Dirk Vangheluwe er na 19 jaar de brui aan gaf, werd beslist om het complex te verkopen. Beide vzw’s beschikten niet over het nodige geld voor de noodzakelijke renovatie.

De vzw’s gingen op zoek naar een nieuwe eigenaar. De stad wou het gebouw niet overnemen omdat Vlamertinge dan twee ontmoetingscentra zou hebben, wat niet eerlijk zou geweest zijn tegenover de andere deelgemeenten. “Eigenlijk werd mij gevraagd om een offerte te maken voor de herstelling van het dak van De Brug”, vertelt Willem Roelens. “Wij zijn geen dakwerkers en een offerte was niet aan de orde. Ik heb dan maar een bod gedaan om het hele complex over te nemen. De renovatie heeft ook een pak geld gekost, maar ik ben niet naïef, hé. Ik wil van De Gilde en De Brug opnieuw het kloppende hart en de draaischijf van het verenigingsleven in Vlamertinge maken.” (DVDB)

Opendeurdagen op zaterdag 11 juni van 16 tot 20 uur en op zondag 12 juni van 9 tot 13 uur met gratis drank en hapjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier