De eerste Zeeuwse mosselen zijn er, en ze zijn lekker

Redactie KW

De eerste Zeeuwse mosselen zijn in het land en die zijn dit jaar van uitzonderlijke kwaliteit. Het vleesgehalte in de schelpdieren is uitzonderlijk hoog voor het begin van het seizoen. Dat tot groot genoegen van de mosselkwekers, maar zeker ook van de consument.

In restaurant De Oesterput in Blankenberge zijn zeevruchten dé specialiteit. Hier kunnen de klanten al van dit weekend van de Zeeuwse mosselen proeven. De chef heeft er de handen vol mee. Joaol Marin: “Het seizoen is echt wel goed begonnen. Veel werk, maar de Zeeuwse zijn uiteindelijk toch wel beter dan de Belgische. Vorig jaar was het hetzelfde verhaal.”

Prijs

Ook de prijs van de mosselen zal dit jaar meevallen. Omdat er veel mosselen zijn van een goede kwaliteit, blijft de prijs toch redelijk.

(SG/BS)

Meer hierover in het nieuws op Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier