De Crem bereidt vernieuwing ontmantelingsinstallatie Poelkapelle voor

© Archief KW
Redactie KW

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) bereidt de vernieuwing voor van de defecte ontmantelingsinstallatie voor gasbommen in Poelkapelle. Dat valt woensdag te horen op zijn kabinet.

De Crem wil de aanbesteding deze legislatuur nog starten, want de hele procedure duurt wellicht minstens 33 maanden. Het prijskaartje is sowieso niet meer voor dit jaar. De ontmantelingsinstallatie voor bommen met een toxisch vloeibare lading in Poelkapelle is al defect sinds augustus 2012 nadat een gasbom ontplofte in de installatie. Sindsdien liggen enkele duizenden bommen in Poelkapelle te wachten op ontmanteling.

12 miljoen euro

Een compleet nieuwe installatie kost zowat 12 miljoen euro, zei Defensiewoordvoerster Ingrid Baeck vorige maand al. Dat geld zal echter sowieso deze legislatuur niet meer uitgegeven worden, onderstreepte het kabinet-De Crem.

Op de begrotingscontrole binnen de kern kwam het dossier woensdag dus niet aan bod, bevestigt een andere regeringsbron. Aangezien de aanbesteding vele maanden zal duren, vallen immers ook de effectieve uitgaven pas later. Geld moest er deze legislatuur dan ook niet meer voor worden opzijgezet.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.