Dé Batjes zijn gestart in Roeselare. Markt loopt vol voor het Vat van Rodenbach

Redactie KW

In Roeselare zijn vrijdagavond de Batjes gestart. Voor de 80ste keer. Daar kregen ze, uitzonderlijk deze zomer, de zon bovenop. En hét Vat. Tegen achten vrijdagavond liep de Grote Markt vol om het fameuze Rodenbachvat in een mum van tijd leeg te drinken.

Dé moeder van alle koopjes, zo worden de Roeselaarse Batjes wel vaker genoemd. De mix van animatie, volksverzet, koopjes en kraampjes én caféterrassen van waarop al dat naarstig voorbijschuivend winkelend volk kan worden geschouwd.

Maar de vrijdagavond van de Batjes is in Roeselare steevast de avond van hét Vat van Rodenbach. Van het jaar wordt dat gratis drinkfestijn op de Grote Markt opgeluisterd door Mucho Gusto.

Eventjes zag het er naar uit dat de weergoden Roeselare geen feestelijke avond zouden gunnen, maar de hemel klaarde open en de massa kwam. Tegen achten liep de Grote Markt al aardig vol… en het vat? Dat liep al even vlot leeg. De nieuwe schikking op de Grote Markt, waarbij het Vat centraal staat, viel duidelijk in de smaak bij de bezoekers. De avond leek nog gezelliger dan die van de voorbije edities.

(JG, TD, Foto’s FV)

Later meer.

Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare pakt van de week uit met 16 extra bladzijden over alles en iedereen van de Batjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier