De Balokken Wervik wordt uitgebreid met speelbos

Redactie KW

Het einde van het jaar is het ideale moment om bomen te planten. En dat moet je ze in Wervik niet meer vertellen. De kinderen van de lagere scholen hebben er vandaag meer dan 6000 aangeplant en zo het natuurdomein De Balokken een flink stuk uitgebreid.

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van basisscholen De Graankorrel en De Horizon hielpen gisteren op het recreatie-eiland De Balokken tussen de oude en nieuwe Leie een speelbos aanplanten. Het ging in totaal om maar liefst 6.067 stuks van verschillende soorten. Het Agentschap Natuur en Bos stond eerder in voor het uittekenen van het plan van het speelbos, het leveren van de planten en het maken van de plantgaten. Er was logistieke steun van de stad en de ‘Vereniging voor Bos in Vlaanderen’.

Broedgebied

Het speelbos komt In het hoger gelegen deel aan de noordkant van het eiland. Er komen ook een aantal speelheuvels. Wanneer het bos zich wat heeft kunnen ontwikkelen, zal dit deel van de Balokken worden opengesteld als speelzone. Een deel van de percelen nu worden bebost, is eigendom van de nv Waterwegen en Zeekanaal. In het lager gelegen deel, dat zeer vochtig is en zo zal worden gehouden, krijgt de natuur alle kansen om zich te ontwikkelen tot een waardevol biotoop. Deze stille zone aan de kant van de oude Leie zal zich ontwikkelen als broedgebied.

(ED/TN/AD)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00. Meer ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier