Dancefestival Land of Love in Torhout nog net niet uitverkocht

Het loopt storm voor de derde editie van het Torhoutse dancefestival Land of Love, al zal het nieuwe plafond van 7.500 aanwezigen – in plaats van 6.000 vorig jaar – wellicht net niet op voorhand gehaald worden. Zoals het er nu naar uitziet, zullen er op zaterdag 31 augustus, de festivaldag, nog zo’n 500 tickets voorradig zijn.

Na het Kasteel van de Liefde vorig jaar (foto) duikt het dancefestival nu in Pandora’s Box. © JS

De onlineverkoop van toegangskaarten voor de prijs van 45 euro eindigt op vrijdag 30 augustus om middernacht. ’s Anderendaags vanaf 14 uur schiet het festival aan de Steenveldstraat uit de startblokken. Dan zullen de laatste tickets aangeboden worden tegen 50 euro.

Toegang via de oude spoorwegbedding

De festivalweide is bereikbaar door eerst de Aartrijkestraat te nemen en vervolgens de Steenveldstraat, die eenrichtingsverkeer wordt. Vanaf de Warandestraat is er, in tegenstelling tot vorig jaar, geen enkele toegang meer tot de weide, ook niet voor de artiesten en de crew.

“Vanuit zowat alle richtingen plaatsen we wegwijzers naar het festival”, zegt Frederik Desmet, die Land of Love organiseert samen met zijn vriendin Kelly Vanhaerens, voorzitter Frederick Muys en diens vriendin Emma Couvreur. “Vlakbij het terrein is er een ruime parking voorzien, waarvoor er een kleine bijdrage van 5 euro betaald moet worden. Ook de vipparking bevindt zich daar. Die is gratis voor de houders van een Golden Ticket. Vanuit de Steenveldstraat zullen de bezoekers de festivalweide kunnen bereiken via de oude spoorwegbedding De Groene 62.”

De onvolkomenheden van de vorige editie – vooral het crashen van het digitale cashloze betaalsysteem – zijn weggewerkt. Er wordt teruggegrepen naar de klassieke betaalbonnetjes, al zullen die uiteraard met een bankkaart betaald kunnen worden. De problematiek met de betaalbandjes is dus van de baan.

Forse investering in special effects

Het thema van het festival luidt dit jaar Pandora’s Box. Wie de Griekse mythe kent, weet dat de doos van Pandora maar beter gesloten blijft. De beeldschone Pandora mocht volgens het verhaal de beroemde doos niet openen, maar kon haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Toen ze de box openmaakte, kwamen daar alle rampen, ziekten en zorgen uit tevoorschijn en verspreidden zich over de aarde.

“De beleving is heel belangrijk op Land of Love”, aldus Frederick Muys. “We investeren fors in special effects. Gespecialiseerde bedrijven uit Vlaanderen en Nederland zorgen voor de video-, laser-, licht- en vuurshow. We houden vast aan ons basisconcept met een grote schare dj’s op de affiche. Die brengen dance op de mainstage en daarnaast in vier tenten retro (Air Stage), rock (Earth Stage), techno (Water Stage) en hardstyle (Fire Stage). De Turks-Nederlandse dj en producer Ummet Ozcan, die in het genre tot de internationale top behoort, is de headliner op het hoofdpodium.”

Daags na het festival weer gratis familiedag

Traditioneel wordt er daags na het festival op het terrein aan de Steenveldstraat een familiedag georganiseerd voor de buurtbewoners en iedereen die er zin in heeft om langs te komen. Dat evenement is gratis en heeft op zondag 1 september van 14 tot 18 uur plaats. Er worden meer dan duizend aanwezigen verwacht, waaronder heel wat gezinnen met kinderen. Er zal animatie zijn voor jong en oud. Er kan ook iets gegeten en gedronken worden, dit uiteraard wél tegen betaling.

Tickets en info: www.landoflove.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.