Zonnebeke organiseert poëziewandeling met talent van eigen bodem

Op Gedichtendag, donderdag 28 januari 2021, start de negende editie van de Poëzieweek. Naar aanleiding hiervan trakteert dienst vrije tijd iedereen op een poëziewandeling doorheen het Kasteelpark en het Polygoonbos met talent van eigen bodem.

Enkele weken geleden deed de vrijetijdsdienst een oproep naar lokaal, dichterlijk talent. Inwoners konden korte Nederlandstalige gedichten insturen. Er zullen een vijftiental gedichten langs de twee parcours te zien zijn. Er is keuze tussen een korte wandeling van ongeveer 2,5 kilometer doorheen het Kasteelpark of de langere wandeling van om en bij de 7 kilometer vanuit het kasteelpark naar het Polygoonbos.

Onderweg zijn er zes of dertien haltes met gedichten. De wandeling start aan het binnenplein tussen het museum en de bib en is bewegwijzerd. Via de QR code aan de zijkant van de bib kun je de wandelroute downloaden. Er wordt gevraagd de wandelingen coronaproof af te werken door op een veilige afstand te blijven tijdens de wandelingen en aan de haltes respect te tonen voor de natuur, landbouw, eigendommen en andere wandelaars.

De trajecten kunnen afgewandeld worden tussen 28 januari en 28 februari 2021.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.