Zomersessies als alternatief voor Festival Dranouter: Brihang, Geike en Faces on TV op affiche

Dit jaar geen festival, maar de Zomersessies bieden een alternatief voor de muziekfans. © belga
Redactie KW

Geen Festival Dranouter dit jaar door de coronacrisis, maar de organisatie kan dankzij de versoepeling van de maatregelen nu wel een zomerprogramma aanbieden. Onder de naam Dranouter Zomersessies krijgen muziekfans de kans om op vrijdag, zaterdag en zondag een festivaldag mee te pikken op een coronaproof festivalterrein. “Per concert zijn er slechts 200 tickets beschikbaar, snel zijn is de boodschap.”

“Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd beslist dat concerten mogelijk zijn vanaf 1 juli met een zittend publiek van maximaal 200 mensen”, zegt Bavo Vanden Broeck van het Festival Dranouter. “Deze beslissing gaf ons een opening om een aangepast zomerprogramma op te stellen. De vraag naar kleinere concerten bij ons trouwe publiek was dan ook groot. Dankzij dit initiatief krijgen we gelukkig toch een zomer vol muziek. Daarnaast is deze concertreeks voor onze vzw een manier om het hoofd boven water te houden.”

Coronaproof terrein

Onder de naam Dranouter Zomersessies zet organisator organisator Dranoeter vzw in juli en augustus nu enkele concertdagen op poten. Op de line-up staan onder andere Brihang, Faces On TV, Portland, Geike en Froze. “De concerten staan gepland op vrijdag, zaterdag en zondag van juli en augustus op een coronaproof festivalterrein in Dranouter”, aldus Bavo Vanden Broucke. “Op het terrein zal een ruime shelter staan, waarin de optredens zullen plaatsvinden. Per dag staan er 2 à 3 concerten gepland van Belgische topbands, maar ook van heel wat ontdekkingen en folkbands. Op het festivalterrein zorgen we voor een gezellige aankleding en de nodige veiligheids- en hygiëne omkadering. Uiteraard voorzien we de mogelijkheid om een lekker drankje of snack te bestellen. Op die manier kunnen mensen toch een beetje van dat heerlijke festivalgevoel genieten.”

Veiligheid gegarandeerd

Dranoeter vzw volgt alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig op. “Het publiek zal zittend en met de nodige tussenafstand de concerten kunnen volgen in lijn met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. De organisatie zet voldoende stewards in om de veiligheid te garanderen. Wie weet versoepelen de maatregelen in de loop van de zomer en wordt de maximumcapaciteit voor culturele evenementen verhoogd. We volgen alle beslissingen nauwkeurig op.”

Ook dag voor gezinnen

De concertreeks gaat van start op zaterdag 4 juli met 2 concerten. Op zaterdag 4 juli staan de West-Vlaamse woordenkunstenaar Brihang en de Gentse poëet en rapper Froze op de line-up. Op zondag 5 juli volgt er een festivaldag voor gezinnen en kinderen met concerten van Kapitein Winokio.

Per concert zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. We raden onze bezoekers aan om tickets per contactbubbel te bestellen. Dat maakt onze voorbereidingen makkelijker. Per bestelling kan je dus max. 10 tickets aankopen. De ticketverkoop voor de concerten van Brihang en Froze en de concerten van Winokio is al gestart. Maandag 15 juni volgt de aankondiging en de ticketverkoop van de rest van het zomerprogramma. Snel zijn is de boodschap”, aldus de organisatie.

Tickets zijn te koop op www.festivaldranouter.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.