Zomerdate met Justine De Jonckheere en Brent Vanneste: “De lege plaatsen in onze agenda zijn echt welkom”

Redactie KW

Hoewel ze al vele watertjes hebben doorzwommen zijn Justine De Jonckheere en Brent Vanneste nog steeds jonge twintigers. Vaak onderweg voor hun beroep – of is het hun hobby? – vonden we gelukkig een rustig moment voor deze zomerdate, waarbij opvallend vaak werd gesproken over de geneugten van het eten. Justine en Brent zijn een plezier om aan je tafel te hebben voor een gesprek, zoveel is zeker. En op die tafel mag voor beiden gerust iets lekkers staan.

Justine De Jonckheere – presentatrice, model en actrice – en Brent Vanneste – zanger-componist bij postrockband Steak Number Eight en lid van onder meer Gutterdämmerung – zijn beiden geboren in 1992 en groeiden op in Wevelgem. Justine (24) werd als 18-jarige gekroond tot Miss België, Brent (23) was pas 16 toen hij met Steak Number Eight Humo’s Rock Rally won.

Brent: “Als ik me niet vergis zaten we zelfs nog een tijdje naast elkaar tijdens de studie in het Sint-Pauluscollege?” Justine: “Dat herinner ik me wel niet meer, maar weet je, ik zat voortdurend met mijn neus in de boeken. Ik was toen een echte strever.” Brent: “En ik zat voortdurend rond te kijken, had altijd alles gezien,…”

Moet je gepassioneerd zijn, misschien zelfs een beetje gek, om jullie job te doen en te blijven doen?

Brent: “Wat wij beiden doen is zeer intensief. Telkens weer opnieuw geef je heel veel. Als je dat enkel voor de centen doet, dan lukt dat niet.”

“Op sommige momenten is mijn leven wel een rollercoaster. Eind juni, begin juli speelden we met Steak in Noorwegen. Daarvoor was ik in Kopenhagen voor een optreden met Gutterdämmerung, een ander project waarvan ik deel uitmaak. Het is lastig ja. Maar je moet weten dat we met Steak drie jaar gewerkt hebben aan onze cd Kosmokoma. Het is nu tijd om de vruchten te plukken.”

Justine: “Bij het acteren of presenteren ben ik niet zo nerveus, het is niet echt een opdracht. Precies omdat ik het graag doe kan ik geen ‘neen’ zeggen. Soms heb ik drie opdrachten per dag en dat is in de ogen van sommigen wel gek, ja. Mijn ouders vragen zich vaak af waar ik zit en wanneer ik thuis kom. Ze zijn bezorgd. Ik ben enig kind, hé. Vooraleer ik Miss België werd was ik nooit ver en lang weg geweest van thuis.”

Brent Vanneste
Brent Vanneste© Olaf Verhaeghe

Brent:”Tegenwoordig ga ik vaker binnen in tankstations dan in mijn eigen huis.”

In jullie job is een goede balans tussen werk en privé niet evident. Hoe gaan jullie daarmee om?

Brent: “Moeilijk, moet ik toegeven. Het laatste half jaar is het zeer druk en is er veel veranderd in mijn leven. Ik besef wel dat het belangrijk is om tijd door te brengen met vrienden en familie. Tegenwoordig ga ik vaker binnen in tankstations dan in mijn eigen woonst. De lege plaatsen in mijn agenda zijn daarom meer dan welkom. Anderzijds heb ik zo hard gewerkt om te doen wat ik nu doe dat ik mij geen rust kan veroorloven. Er komen nog wel rustiger periodes.”

Justine: “De periode net voor de vakantie is wat rustiger. Dan zijn er weinig of geen bedrijfspresentaties en er is ook weinig modellenwerk. Het compenseert de rest van het drukke jaar. Zo heb ik eindelijk de tijd om iets te gaan eten met vriendinnen.”

Brent: “In mijn schaarse vrije tijd wil ik de mensen ontmoeten die ik al een tijdje mis. Anderzijds kan ik me pas echt ontspannen als ik helemaal alleen ben, ver van alle drukte. Eventjes stoom afblazen.”

Justine: “Om tot rust te komen ga ik joggen. Buiten, niet in de fitness. Voor de rest ben ik niet graag alleen, dat is een van de redenen waarom ik nog bij mijn ouders woon. Ook voor de gezellige momenten tijdens het eten.”

Justine, jij werd in 2011 Miss België. Brent, heb je dat toen gevolgd?

Brent: “Natuurlijk! We kenden elkaar toen al toch een beetje. We zijn even oud en hebben nog samen op school gezeten. Toen Justine Miss België werd was iedereen in Wevelgem daarmee bezig. We hoopten allemaal dat ze zou winnen. Ik heb veel respect voor mensen die ergens helemaal voor gaan.”

Justine: “De verkiezing heeft voor mij vele deuren geopend, als model en als presentatrice. Maar ook als actrice. Ik acteer sinds 2014 in Ghost Rockers, een jeugdserie van Studio 100 waarin ik Lauren de Lillo speel. Zij is eigenlijk de bitch. De serie heeft veel bijval, ook bij mijn mémé. Die is 85 jaar maar kijkt nu niet langer naar Mooi en Meedogenloos, want Ghost Rockers vertonen ze op het zelfde tijdstip. Schitterend toch?”

Justine De Jonckheere
Justine De Jonckheere© Olaf Verhaeghe

Brent: “Acteren is niet aan mij besteed. Voelde dat niet onwennig aan in het begin?”

Justine: “Jawel. Ook voor de crew trouwens: die vroeg zich af wat een model daar eigenlijk kwam doen. Dat is allemaal snel veranderd. Nu zit ik ‘s middags vaak bij de crew te eten. Ik eet graag en veel, dat vinden die mannen geweldig. ‘Allez Justine, eet nog een patatje’, zeggen ze dan.” (lacht)

Justine: “Mijn mémé kijkt niet langer naar Mooi en Meedogenloos, want Ghost Rockers tonen ze op het zelfde tijdstip. Schitterend toch?”

Het valt wel op dat jullie het vaak hebben over eten.

Justine:(snel) “Ik eet heel graag! En veel! Ik ga op zondag regelmatig langs bij mijn mémé in Oostrozebeke. Verse soep, kip in de oven met verse frietjes, sla en tomaatjes… En daarna nog een dessertje. Heerlijk. Maar ik mag me niet iedere dag laten gaan, mijn werk laat dat niet toe. Zelfs al komen er geen kilo’s bij, veel suikers maken me minder alert.”

Brent: “Ik probeer heel bewust niets te eten waaraan suiker is toegevoegd. Ik moet me heel fit voelen, mijn lichaam waarschuwt me als ik niet goed bezig ben.”

Justine: “Daar schuilt precies het gevaar. We hebben beiden een onregelmatig leven: veel broodjes, veel buffetten…”

Wat is daar de oplossing voor?

Justine: “Allereerst heb ik niet graag dat iemand mij zegt wat ik mag en niet mag eten. Dan word ik chagrijnig. Als ik een opdracht aanvaard, dan verifieer ik of er eten voorzien is. Zo niet breng ik er zelf mee. ‘s Morgens moet ik dan weer mijn stuutje hebben of mijn havermout. Anders begint de dag niet goed voor mij. Ja, eten is heel belangrijk. Op restaurant, bijvoorbeeld, zou ik alles willen proeven van het menu, ik kan niet kiezen. Je kent dat wel: pizza of pasta? Ik wil het gewoon allebei!”

Vakantie wordt ook vaak geassocieerd met lekker eten. Wat zijn de andere ingrediënten voor een geslaagde vakantie?

Brent: “Tot rust komen vind ik belangrijk. Dat mag gerust tijdens zo’n cliché vakantie: een beetje op het strand liggen, een cocktail drinken en daarna wat slenteren in een stadje.”

Justine: “Voor mij is het veel te lang geleden dat ik nog vakantie had. Het liefst lig ik op een strand en trek ik ‘s avonds de stad in, op zoek naar een leuk restaurantje. Ik ben geen uitgaander, ik heb het meer voor een gezellige babbel.”

Brent: “Ik probeer mijn optredens te combineren met een paar dagen vakantie. Eind juni, bijvoorbeeld, was mijn pa in Scandinavië aan het rondtoeren met zijn camionette. Hij heeft me opgepikt in Kopenhagen en samen zijn we naar Oslo gereden, waar mijn volgende optreden was. We stopten onder meer aan een meer om te zwemmen. Zalig was dat.”

(Stefaan Lernout & Axel Vandenheede)

Lees het volledige dubbelinterview met Justine De Jonckheere en Brent Vanneste, in de Weekbode Menen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.