Zo West-Vlaams is Beau Séjour II

In Beau Séjour 2 spelen een pak West-Vlamingen mee. Hier zien we, naast de Gentse Katelijne Verbeke, Emilie De Roo, Greet Verstraete en Lize Feryn. (foto Frank Devos)©Frank Devos © Frank Devos
In Beau Séjour 2 spelen een pak West-Vlamingen mee. Hier zien we, naast de Gentse Katelijne Verbeke, Emilie De Roo, Greet Verstraete en Lize Feryn. © Frank Devos
Bert Vanden Berghe

Het heeft er alle schijn van dat we straks al het eerste kijkcijferkanon van het voorjaar tegemoet gaan. ‘Beau Séjour II’, vanaf zondag 31 januari te zien op Eén, speelt zich af in Zeebrugge en bestaat voornamelijk uit een West-Vlaamse cast. Wij blikken al eens vooruit.

Voor wie het mocht gemist hebben: vier jaar geleden werd Beau Séjour op ons losgelaten. In die reeks werd de jonge Kato (een rol voor Lynn Van Royen, red.) wakker in het Limburgse hotel Beau Séjour naast… haar eigen lijk. Terwijl ze probeerde te achterhalen hoe ze om het leven kwam, bleek dat een aantal mensen haar wél nog konden zien.

De reeks werd meteen bedolven onder lovende kritieken en kluisterde elke week vlotjes meer dan een miljoen kijkers aan de televisie. Niet veel later verscheen de reeks ook op Netflix en werden de makers meer dan aangenaam verrast toen de wereldberoemde horrorauteur Stephen King een fan bleek. Hij noemde de reeks excentriek, briljant en aangrijpend. Dat compliment zorgde ervoor dat de reeks ook internationaal goed scoorde op de streamingdienst.

Anthologie

Nu staat er dus een nieuw seizoen in de steigers. Beau Séjour II is een deel van een zogeheten anthologieserie: ondanks een gelijkaardige setting en uitgangspunt, staat het verhaal op zichzelf en zijn de hoofdpersonages niet noodzakelijk dezelfde als in een vorig deel.

We zien dus in het tweede deel geen personages uit het eerste seizoen passeren, al gaat dit vervolg wel uit van een gelijkaardige premisse: het hoofdpersonage gespeeld door Gène Bervoets blijkt dood te zijn, ook hij weet niet hoe of waarom en hij wordt tijdens de zoektocht naar de waarheid geconfronteerd met mensen uit het verleden die hem wél nog kunnen zien.

Voor de tweede reeks werd dezelfde cameraregisseur, monteur, schrijvers én regieduo ingeschakeld, om maar te zeggen dat we ons aan een gelijkaardige toon mogen verwachten. In het nieuwe deel is Beau Séjour geen hotel in Limburg, maar de naam van een zeilboot in West-Vlaanderen. In de hoofdrol zien we dus Gène Bervoets, die een ingeweken West-Vlaming speelt. De rest van de cast bestaat hoofdzakelijk uit acteurs en actrices die hier hun roots hebben. Zo zien we onder meer Sam Louwyck, Louis Talpe, Greet Verstraete, Janne Desmet, Lize Feryn en Tom Vermeir opdraven. Ook Emilie De Roo, die samen met Sarah Vandeursen het duo Kenji Minogue vormt, kreeg een prominente rol. Zij is afkomstig van Lotenhulle, op een zucht van de provinciegrens. Zij speelt straks ook een gastrol in Albatros , vanaf volgende maand op Canvas, en stond vorig jaar ook op de set van Grond , een nieuwe fictiereeks bedacht door Zouzou Ben Chikha, Wannes Cappelle en Dries Heyneman. Die reeks is later te zien op Vier.

Muziek van Wannes Cappelle

Ook heel wat West-Vlaamse acteurs spelen een gastrolletje. Zo zien we in de tweede aflevering Wouter Bruneel opduiken, in de derde aflevering Gunter Lamoot en later nog onder meer Ilse De Koe. Leuk detail: die drie laatste waren ook te zien in Bevergem . Speaking of which : Wannes Cappelle zingt de overigens erg knappe begingeneriek.

En daar stopt het nog niet. Er duikt ook jong en onbekend talent op in Beau Séjour II . Met stip op één: een heel straffe passage, de hele reeks lang, van Lennard Corne uit Wevelgem. Tien jaar, geen acteerervaring, maar hij blijft meer dan netjes overeind tegenover spelers als Gène Bervoets. Vanaf de tweede aflevering zien we ook Alessia Santor en Lennert Lefever opduiken, die broer en zus spelen. Alessia is afkomstig van Koksijde en studeerde journalistiek toen ze lucht kreeg van de auditie. Lennert uit Brugge volgt de opleiding film aan Sint-Lucas en zag zijn kans schoon om wat ervaring op te doen vóór de camera. De twee krijgen in de derde aflevering overigens het gezelschap van Kobe Chielens. De zoon van de bekende journalist, reportagemaker en auteur richtte eerder al zijn eigen theatergezelschap De Polen op.

De opnames voor Beau Séjour II vonden uiteraard vooral plaats aan onze kust. Daarbij staat vooral Zeebrugge centraal. Zowel de haven, de marinebasis als het strand komen vaak terug. Ook in het VTI in Zeebrugge werd een tweetal dagen gedraaid. Daarnaast werd er ook gedraaid in Koksijde en De Haan. Een aantal opnames vonden tevens plaats in de Underwater Studio van Lites Studios in Vilvoorde. Daar raakte Gène Bervoets trouwens tijdens de opnames gewond, waardoor een aantal opnames werden uitgesteld. Alleen brak toen de coronacrisis uit, waardoor het toch nog even nagelbijtend spannend was. De makers deden er evenwel alles aan om spoilers te vermijden. Zo zijn er bepaalde plottwists dat het stilzwijgen van cast en crew, maar ook van veel figuranten vroeg.

Beau Séjour II, vanaf zondag 31 januari om 20.45 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier