Zingende mama Kim uit Wijtschate in The Voice

Kim Dejonghe is vrijdag te zien in 'The Voice' op VTM. (Foto VTM) © The Voice Van Vlaanderen
Redactie KW

Kim Dejonghe waagt vrijdag 18 maart haar kans in The Voice van Vlaanderen. Ze zal er het nummer Dangerous van David Guetta zingen.

Kim Dejonghe (27) woont in Wijtschate met echtgenoot Gert-Jan Decock en zoontje Jake (18 maanden). Ze volgde middelbare school in de Heilige Familie en werkt momenteel deeltijds als PAB-assistente. “Ik ben eigenlijk al van jongsaf bezig met muziek”, vertelt Kim. “Naast mijn gezin is muziek het belangrijkste in mijn leven. Het is steeds een houvast geweest in moeilijke tijden.”

Depressie

Kim kende een moeilijke tijd na de geboorte van haar zoon Jake. “Ik heb een zware postnatale depressie gehad. Dat komt ook uitgebreid aan bod in het programma. Voor veel mensen zijn psychische problemen nog steeds een taboe, maar ik vind dat je erover moet kunnen praten. Op die manier hoop ik het taboe een beetje uit de wereld te helpen. Het is niet iets dat tussen je oren zit, en ik kan het weten. Ik heb moeilijke momenten gehad, maar nu kruip ik dankzij muziek uit het dal.” Maar Kim neemt uiteraard vooral deel aan The Voice om haar zangkunsten te demonstreren. “Ik heb wel al wat podiumervaring“, vertelt Kim. “Ik ben aangesloten bij een boekingskantoor Entertaining Agency. Mensen kunnen mij boeken voor bijvoorbeeld huwelijksfeesten. Ik zing een hele waaier aan genres, voor zowat elke doelgroep: ballades, rock, dance, zelfs schlagers… Als de mensen die luisteren zich maar amuseren.”

“Het liedje dat ik zing is Dangerousvan David Guetta. Gert-Jan en mijn zoontje waren mee om te supporteren, net als mijn stiefvader Bruno Boutton en mijn zus. Nerveus was ik niet echt, aangezien ik al wat podiumervaring had. Maar het moment vlak voor ik het podium op moest was toch spannend. Eenmaal ik begon te zingen viel die spanning wel helemaal van me af.”

Met haar deelname hoopt Kim een grote stap vooruit te zetten in haar muziekcarrière. “Mijn ambitie is om zelf muziek te schrijven. Via The Voice hoop ik te kunnen samenwerken met iemand die de nodige kennis heeft om een goed nummer te brengen.”

(TOGH)

>> The Voice van Vlaanderen is vrijdagavond 18 maart te zien om 20.35 uur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.