Zilleghem Folk verhuist van september naar eind juli

Zilleghem Folk, het meest charmante folkfestival in de wijde omgeving, gooit het over een andere boeg.

De werkgroep rond Zilleghem Folk bestaat uit Stefaan De Kerpel, Siebrecht Vanhooren, Gauny De Winne, Annelies De Naegel, Stefaan Huyzentruyt. (Foto DL)

Het oergezellige festival vindt voortaan eind juli plaats in het kasteelpark van Loppem. “In september was de concurrentie te groot”, zegt organisator Stefaan De Kerpel.

Niemand minder dan Willem Vermandere opent op vrijdag 25 juli in de concertzaal het festival. “In twee weken tijd vlogen al meer dan zeventig van de driehonderd tickets de deur uit. Het is niet zo simpel om de West-Vlaamse bard te strikken, maar hij komt graag naar Zilleghem Folk”, vult Siebrecht Vanhooren aan. Op zaterdagochtend is er voor de eerste keer een aperitiefconcert. Net zoals de vorige jaren wordt er afwisselend in de concertzaal en op het buitenpodium opgetreden. “Griff, Kadril en het Naragonia Quartet stellen hun nieuwste cd voor. Te Fête, Variomatic, Uilléann Harp en het Deense Trias vervolledigen de affiche. We zijn heel trots dat we Trias naar hier konden halen.”

Het eigenzinnige folkfestival hecht veel belang aan een authentieke sfeer. “Het Duveldroomschip viel zeer in de smaak en de catering wordt dit jaar verzorgd door bio-restaurant De Postelein uit Waregem. Voor de eerste keer is er een kleine markt voor vzw’s, verenigingen, ngo’s die het milieu en de natuur of solidariteit met mensen in nood een warm hart toedragen”, besluit Stefaan De Kerpel.

(DL – foto DL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.