Zeebrugge wordt locatie voor tweede seizoen Vlaamse moordserie

Redactie KW

Het tweede seizoen van de Vlaamse succesreeks ‘Beau Séjour’ zal zich afspelen in Zeebrugge. Het stadsbestuur heeft hiervoor een princiepsakkoord bereikt met productiehuis De Mensen.

In het eerste seizoen keerde een vermoorde vrouw als geest terug om haar eigen dood te onderzoeken. Het bleek een succesformule te zijn want de serie, die op Eén te zien was, haalde gemiddeld 1,2 miljoen kijkers per aflevering. Voorts was de serie ook te zien in Duitsland en Frankrijk en werd toegevoegd aan de Netflix-catalogus.

Eind 2017 raakte bekend dat er een tweede seizoen in de pijplijn zit. Daarin moet het hotel als plaats delict, plaats ruimen voor een zeilboot aan de West-Vlaamse kust. Nu is ook bekend in dat die zeilboot in Zeebrugge ligt. Dat bevestigt Brugs schepen van Toerisme Philip Pierins. “We hebben inderdaad een principeakkoord. Meer details zullen we pas later bekendmaken.”

Hoe dan ook wordt de komst van de internationaal succesvolle serie onbetaalbare reclame voor de badstad, die strandgangers vaak links laten liggen.

De opnames zouden dit voorjaar van start gaan en de reeks zou in het najaar van 2020 op Eén te zien zijn. Dit keer zal een ex-militair zichzelf zien hangen aan de mast van zijn zeilboot. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en gaat op zoek naar zijn moordenaar. De cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

(TR-foto Visitbruges)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.