Zanger Jean Walter (92) is overleden in Kortrijk

De stem achter ‘Tulpen uit Amsterdam’ verbleef al een tijdje in een rust- en verzorgingstehuis in Kortrijk.

Jean Walter en zijn vrouw Katrien Gallez. (Foto BWB) © Foto BWB

Jean Walter – echte naam eigenlijk Jean Wouman – werd geboren in Sint-Niklaas maar bracht de herfst van zijn leven in Kortrijk door. Hij vormde een paar met zangeres Katrien Gallez.

‘Tulpen uit Amsterdam’ was zijn bekendste hit, maar ook met ‘Heideroosje’ had hij in 1954 al succes. Zijn laatste optreden gaf hij in 2007 in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Op 11 februari vierde hij nog zijn 92e verjaardag in stijl in het woon- en zorghotel Heilig Hart. Echtgenote Katrien nodigde heel wat vrienden uit zoals Conny Neefs, Hugo Simons, Willy Dheere, Marie-Jeanne Seynaeve en oud-presentator Dirk Everaerts.

Jean stond op de scène met de groten uit de showbizzwereld zoals Charles Aznavour, Gilbert Becaud, Edith Piaf, Catharina Valente, Juliette Greco en Robert Lamoureux. Hij mocht Jacques Brel tot zijn persoonlijke vrienden rekenen. Jean was meer dan 27 jaar samen met zangeres Katrien Gallez en ook met haar getrouwd. “Katrien heeft mij gered en opnieuw zin en richting gegeven aan mijn leven”, vertelde hij enkele jaren geleden aan Kortrijks Handelsblad. “We zijn één, anders heeft het koppel zijn geen zin. Katrien is mijn derde gave. Ik had twee gaven, ik hou van muziek en kunst in het algemeen, architectuur in het bijzonder, alles wat met schoonheid te maken heeft.”

(FJA/PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.