Yves Lampaert over ‘The Wolfpack’: “Enorm onder de indruk van deze foto’s”

Fotograaf Sigfrid Eggers trok een jaar lang in het spoor van Quick-Step Floors Cycling Team: 73 overwinningen in één seizoen. Ongezien. Het boek ‘The Wolfpack’ biedt je een blik achter de schermen van het succesverhaal. De ploeg stelde woensdag het boek voor in Tielt bij sponsor Latexco.

Onze eigenste West-Vlaamse wielerheld is een van de toppers van de Wolfpack. © mlt

Waarom in Tielt? Het verhaal van Patrick Lefevere en de Tieltse sponsor Latexco gaat 25 jaar terug. “Een samenwerking voor het leven,” meent Patrick Lefevere. “A deal for life,” bevestigt zaakvoerder Luc Maes die de fakkel intussen doorgaf aan dochter Carole (al even wielergek als haar vader).

Geen wonder dat het fotoboek ‘The Wolfpack’ in Tielt wordt voorgesteld. “Het is begonnen als een grap. Een die wel uit de hand is gelopen,” licht Patrick Lefevere toe. “We hebben naast het boek ook een wielertrui van The Wolfpack met op de rug de 22 wielrenners die dit seizoen voor de recordzeges zorgden.”

Memorabel jaar

Het boek toont de andere kant van de koers. De kant die je niet op televisie ziet. Fotograaf Sigfrid Eggers zat heel dicht op de huid van de wielrenners in dat memorabele jaar. In het boek natuurlijk ook beelden van onze eigenste West-Vlaming Yves Lampaert: “Het is een prachtboek geworden,” glundert de Ingelmunsternaar bij de voorstelling. “Ik ben onder de indruk van de foto’s van Sigfrid.” Zoals het pakkend beeld na de laatste etappe van de Tour de France. “Ontgoocheling, ook dat is koers,” licht Yves de foto toe.

Zo’n fotograaf een jaar dulden in de ploeg is geen evidentie “maar dat viel best mee,” meent Patrick Lefevere. “Sigrid weet wanneer hij zijn foto moet nemen en vooral wanneer hij zich uit de voeten moet maken.”

Het recordjaar van Quick-Step Floors Cycling Team in 240 pagina’s: The Wolfpack kwam, zag en overwon.

Volg de voorstelling en de unieke signeersessie met de 22 renners voor alle fans op de instagram stories van @kw.be Vrijdag gaan we in KW Weekend dieper in op het fotoboek, gratis bij KW. Vrijdag in de krantenwinkel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.