Young Adult-fans spenderen een nacht in een boekhandel in Brugge

Redactie KW

Op zaterdag 7 mei overnacht een groep Young Adult-fans in de Brugse Boekhandel langs de Dijver in Brugge.

Young Adult-literatuur is fantasy-literatuur voor jongeren, een genre dat nog steeds aan populariteit wint. Sara Zonneveldt is speciale gaste tijdens de happening in de Brugse Boekhandel. De vijftienjarige Sara debuteerde met haar Young Adult-roman ‘Dromen’. Het ideale boek dus als basis voor een dromerig en uniek Young Adult-event in Brugge.

Vijftien Young Adult-fans slapen zaterdag in de Brugse Boekhandel. “We beginnen de avond met spaghetti, gvolgd door een gezellige boekenbabbel met Sara”, vertelt zaakvoerder Koen De Meester. “Nadien is er tijd om urenlang te praten over boeken en om leuke boek-gerelateerde spelletjes te spelen. En uniek, daarna kunnen de jongeren letterlijk tussen onze boeken slapen in de winkel.”

Het idee voor de zogenaamde ‘sleep-over’ komt van de 16-jarige blogster Audrey Van den Bogaerde van The Confession of a Book Nerd. “Als Young Adult-fan moet je altijd naar Nederland voor boekenevents. Dus dacht ik, laat ik zelf dergelijke leuke events organiseren in België. Ik startte een leesclub samen met de Brugse Boekhandel en ben superblij dat we nu samen met deze mensen de Young Adult-sleep-over organiseren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.