Yoeri Paesschesoone uit Sint-Denijs samen op de planken met Frank Vander Linden

Yoeri Paesschesoone uit Sint-Denijs heeft het voorbije weekend bij Piano’s Maebe in Ruiselede het voorprogramma verzorgd van De Mens. Hij stond samen met Frank Vander Linden op het podium voor enkele nummers.

Yoeri Paesschesoone uit Sint-Denijs verzorgde het voorprogramma van De Mens en bracht ook samen met Frank Vander Linden enkele nummers. © DRD

Yoeri Paesschesoone is directeur ING Business Center Brugge. Hij wou op een verfrissende en innovatieve manier zijn vijfjarig directeurschap vieren en delen met een aantal klanten en medewerkers. Als echte diehardfan van De Mens sinds het eerste uur kwam al snel het idee opborrelen om Frank Vander Linden, die begin dit jaar zijn nieuwe cd ‘Nachtwerk’ lanceerde, te overtuigen om een intieme akoestische set te brengen.

Gedurfd voorprogramma

De paden van beide heren hadden zich al eens gekruist in 2004 toen Frank het tienjarig huwelijksjubileum van Yoeri en zijn echtgenote Els Raveel kwam opluisteren. De agenda’s werden grondig gecheckt en er werd een geschikt moment gevonden voor alle partijen. De concertzaal van Piano’s Maene in Ruiselede was the place to be. De 150 gasten kwamen niet alleen voor de nieuwe cd van Frank Vander linden, maar ook voor het gedurfde voorprogramma dat verzorgd zou worden door Yoeri en Hanne Delecluyse, een van zijn medewerkers. Best een uitdaging als je weet dat Yoeri nog maar amper één jaar gitaar speelt en zelf geen noot muziek kan lezen…

Yoeri stapte onvervaard het podium en zong met zijn diepe stem de eerste tonen van ‘Bloodbuzz Ohio’ van The National. Hij geraakte snel op dreef, bracht een fel gesmaakt ‘Fake Plastic Trees’ van Radiohead en het publiek liet zich voluit meeslepen in zijn verhaal. Na enkele nummers kwam Hanne Delecluyse hem op piano ondersteunen bij ‘Mad World’ van Gary Jules en het tedere ‘No sound but the wind’ van Editors. Als klap op de vuurpijl kwam Frank Vander linden het duo versterken om op een vertederende manier ‘The house of the rising sun’ van The Animals te brengen.

Muzikale carrière

Het voorgerecht werd door iedereen gesmaakt. “Daarna moest de hoofdschotel nog geserveerd worden”, blikt Yoeri terug. “‘Nachtwerk’, de jongste cd van Vander Linden, is een plaat die klinkt zoals ze heet en ook echt ‘s nachts is geschreven. Een verzameling hoogstpersoonlijke songs, gevat in een intens, ‘late night’-geluid. De woordkunstenaar Vanderlinden wisselde de liedjes af met gevatte bindteksten die de tristesse van de songs verteerbaarder maakten.”

“Uit de vele beklijvende momenten kies ik graag ‘Irene’ uit. Een oud nummer dat Frank akoestisch, in het midden van de zaal, tussen het publiek, kwam spelen. Hij is en blijft een topartiest en topgitarist die mensen kan beroeren met zijn muziek. Of ik nog verder muzikale plannen heb en of er nog een vervolg komt op mijn optreden? Dat laat ik in het midden, het is nog een beetje onduidelijk… Ik ben in ieder geval alweer in de rol van bankier gekropen, waar ik verder zal meehelpen om de dromen van ondernemers waar te maken.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.