Wouter Deprez kondigt nieuwe voorstelling ‘Speech’ aan

Wouter gaat aan de slag met zijn lievelingsonderwerp: taal. (foto KREW)
Wouter gaat aan de slag met zijn lievelingsonderwerp: taal. (foto KREW)
Bert Vanden Berghe

Een dag nadat de cultuur- en eventsector eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel ziet, is onze favoriete zielenzalver terug met een nieuwe voorstelling. Wouter Deprez kondigt zijn nieuwe voorstelling speech aan, dat in première gaat in Kortrijk komend najaar.

Dit najaar trekt Wouter Deprez naar de theaterzalen met een nieuwe voorstelling: ‘Speech’. Een langverwachte terugkeer na zijn laatste show. ‘Levend & Vers’ kreeg vijfsterrenrecensies en werd beschreven als ” een mijlpaal in de geschiedenis van het Vlaamse theater “. ‘Speech’ gaat op 13 en 14 oktober 2021 in première in Schouwburg Kortrijk.

Deprez brengt in ‘Speech’ naar eigen zeggen een ode aan zijn favoriete instrument: taal. Wat heeft hij er na al die jaren van begrepen? Wat doet hem lachen in taal? Wat ontroert hem in taal, nog meer dan vroeger? Welke dringende aanpassingen in taal wil hij doorvoeren? En waarom worden vraagtekens zo vaak gebruikt om u nieuwsgierig te maken? De voorstelling is een ode, een liefdesverklaring, een aanklacht.

Naast Kortrijk, is hij ook te zien in Brugge (26 november), Oostende (23 december) en volgend jaar ook in Ieper en Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier