‘Wondelingen’ nemen je mee op luisterwandeling in ‘t Bosje in Oostende

Gillian Lowyck

Een voorstelling in elkaar boksen, het is niet evident in deze tijden. Daarom bedachten Laura Maes, Sofie Vandamme en Jozefien Mombaerts ‘Wondelingen’, een luisterwandeling in het Maria-Hendrikapark.

‘Wondelingen’ bestaat uit twee delen: een voorstelling en een publicatie, met illustraties van Charlotte Peys. “Met Wondelingen wilden we mentale kwetsbaarheid in de kijker zetten”, vertellen bedenkers Laura Maes en Sofie Vandamme. “Heel belangrijk, zeker in deze coronatijden. Dat gaat van grote trauma’s tot kleine kwetsbaarheden, zoals een dode goudvis (lacht). Het is vooral heel herkenbaar. Bij het verhaal hoort een publicatie met prachtige tekeningen.”

Het concept van Wondelingen: het publiek arriveert in het Maria-Hendrikapark in kleine groepjes van maximaal tien personen. Een begeleider legt hen uit hoe de koptelefoon werkt en ze vertrekken voor een uurtje op wandeling. “Tijdens die wandeling vertellen we het verhaal van een vrouw die ‘s morgens vroeg een lijk vindt. Dat lijkt roept bij haar van alles op. Voor onze voorstelling is het belangrijk dat het in een groene omgeving doorgaat – het Bosje is prachtig deze tijd van het jaar – en ‘s morgens vroeg.”

Geluiden

Ook belangrijk bij Wondelingen is het geluid: “Ik heb hier heel wat geluid voor opgenomen onder water”, vertelt Laura. “Ik ben gaan baden in zee, deed opnames in de vijver van het Bosje, in bad… Het zijn echt geluiden uit een andere wereld. Het zorgt voor een bijzondere sfeer, heel intiem eigenlijk.”

Wondelingen vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 mei in het Maria-Hendrikapark, telkens vanaf 8.30 uur. Er zijn verschillende tijdslots beschikbaar. Een tickets kost 12 euro zonder en 16 euro met publicatie.

(GLO)

Reserveren is verplicht en kan via www.deletterie.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.