Wolker pakt tweede plaats in Humo’s Rock Rally: “Merci, ‘t was geestig en tot de volgende keer”

Wouter Verheecke

Zondagavond vond de finale plaats van Humo’s Rock Rally in de AB. Wolker was de enige West-Vlaamse kanshebber. Gert-Jan Loobuyck (27) uit Avelgem en Femke Decoene (24) uit Harelbeke grepen net naast de hoofdprijs.

Om 17 uur startte de liveshow van deze bijzondere editie van de muziekwedstrijd, die door iedereen online te volgen was. De tien finalisten kregen elk 20 minuten de tijd om de jury en het thuispubliek voor zich te winnen. Omstreeks 21.30 uur volgde de prijsuitreiking.

Wolker werd als voorlaatste op het podium geroepen en wint een cheque van 3.000 euro. Een aardig duwtje in de rug om werk te maken van hun debuutplaat. Drumster Femke bleef er opmerkelijk nuchter bij toen ze het woord nam. “Ik heb niet veel te zeggen. Merci, ‘t was geestig, en tot de volgende keer”, hield ze het kort.

De eerste plaats was voor Meskerem Mees. Opmerkelijk: zij is net als Wolker aangesloten bij Mayway Records. De slotshow, tijdens de jurering, kwam overigens van de labelgenoten van The Calicos. Zij wonnen de vorige editie van de Rock Rally, in 2018. Puik werk dus van de Kortrijkse labelbaas, Tony Vandenbogaerde. En zo werd het daar alsnog een West-Vlaams feestje in Brussel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.