Winnares ‘Regi Academy’ staat in het Sportpaleis: “Ik kom graag terug naar familie in West-Vlaanderen”

Pauline samen met haar mentor Regi. (gf)
Bert Vanden Berghe

Zaterdag schittert Camille Dhont naast Regi op het podium van het Sportpaleis, maar er komt nog meer West-Vlaams talent aan bod. De Limburgse Pauline Slangen (19), die afgelopen zomer ‘Regi Academy’ won, blijkt zowaar roots in onze provincie te hebben. “Ik probeer zelfzeker op dat podium te staan, maar daarna is het weer voetjes op de grond.”

Hitmachine en fenomeen Regi veroverde jarenlang de podia met Milk Inc., maar doet het sinds een paar jaar solo. Regelmatig omringt hij zich met straf talent, die op hun beurt solo de successen aan elkaar rijgen. Met artiesten als Camille Dhont, Olivia Trappeniers en Jaap Reesema had Regi al enkele straffe samenwerkingen, maar afgelopen zomer ging hij op VTM 2 op zoek naar nog meer talent om de “muzikale familie uit te breiden”.

In Fort Napoleon in Oostende passeerden enkele straffe zangers en zangeressen. De lat bleek al snel bijzonder hoog te liggen. Regi verwachtte niet alleen een indrukwekkende stem, maar ook een wauw-uitstraling, een dosis lef en de zogeheten Regi-sparkle. Al van bij haar eerste auditie vinkte Pauline Slangen (19) uit Lommel alle vakjes af. Ze blies de jury omver en bleef ook aardig overeind in de studio.

West-Vlaamse roots

Pauline mocht het nummer Duizend sterren inzingen, dat meteen een hitsingle werd. “Toen Regi mij doorstuurde dat het op nummer één stond, kon ik het niet geloven”, aldus Pauline. “Ik had niet verwacht om het programma te winnen. Ik was gestopt met school en nam een sabbatjaar, toen Regi Academy op mijn pad kwam. Toen ik mij inschreef, dacht ik niet dat het zo’n vaart zou lopen. Maar hoe dichterbij die finale kwam, hoe meer ik het ook wilde. Ik kan het soms nog altijd niet geloven. Ik heb wel het gevoel dat ik opgenomen ben in die muzikale familie. Ze sturen regelmatig een berichtje om te vragen hoe het gaat met mij. Ze zijn wel met mij begaan, merk ik.”

Pauline mag dan overigens van Limburg afkomstig zijn, toch heeft ze ook West-Vlaamse roots. “Mijn mama is van Gistel afkomstig en mijn oma heeft er een winkel (glashandel Christiaen, red.). Mijn oma vertoeft ook vaak in Middelkerke. Ik probeer ook minstens één keer per maand naar zee af te zakken. Zo was ik er afgelopen weekend nog. En ja, ik kan ook West-Vlaams klappen. Zelf ben ik geboren in Lommel, mijn papa is een volbloed Limburger. Maar het is wel grappig: als mijn mama West-Vlaams praat, dan begrijpen mijn vrienden er niets van.” (lacht)

Voor Pauline komt er plots veel op haar af. Amper drie maanden geleden was ze een nobele onbekende en zaterdag staat ze op het Sportpaleis-podium met een van de grootste artiesten van ons land. “Het heftigste was de dag na de finale. Dan was er een heuse promotour langs radiostations met heel wat interviews. Ik had amper een paar uur geslapen en kampte met flink wat stress. Want je moet je meteen bewijzen in zo’n radiostudio. Sindsdien is het wel wat rustiger geworden. Tijdens het programma was er veel onzekerheid, dat is nu verdwenen. We zijn nu in volle voorbereiding voor het Sportpaleis en het voelt niet stresserend aan. Ik voel eerder kriebels in mijn buik. Ik heb er echt zin in.”

Tomorrowland

Van zenuwen heeft Pauline naar eigen zeggen weinig last, ook al is het zaterdag slechts de vierde of vijfde keer dat ze als duo op een podium staan. “Dat is best heftig, ja. In het begin had ik nul zelfvertrouwen, maar intussen sta ik wel wat zelfzekerder op het podium. Ik ben ook nuchter. Als ik van dat podium kom, is het ook al snel weer voetjes op de grond. Het klikt ook aardig met Regi. Ik ben wat een speelvogel en we drinken alle twee wel eens graag een wijntje, maar op muzikaal vlak is Regi best streng en heel perfectionistisch. Sowieso is het heel fijn samenwerken. Soms stuur ik een foto naar mijn vrienden waarna ze onder de indruk zijn. Maar voor mij is Regi ook maar een gewone mens die heel hard werkt. Waarvoor ze mij nog mogen bellen? Voor een special act op Tomorrowland! Ik ben zot van festivals. Hoe fantastisch zou het niet zijn om daar met Regi te mogen staan? Of ik nog een nummer met hem wil maken? Heel graag, maar ik wil niks forceren. We zien wel.”

‘Regi, Kom Wat Dichterbij’ in het Sportpaleis op zaterdag 30 oktober. Tickets en info: www.sportpaleis.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier