Winnaars van zoektocht Deerlijkse Route-121 zijn bekend

De schepen van Cultuur mocht de prijzen overhandigen aan de winnaars van de zoektocht Route-121. © DRD
Redactie KW

Tussen 12 september en 3 oktober namen zo’n 350 deelnemers deel aan de wandelzoektocht gekoppeld aan de Route-121. Er zijn drie winnaars.

Over een traject van 7 kilometer in en rond het centrum van Deerlijk moesten alle wandelaars 20 cafés linken aan een juiste foto. In combinatie met de schiftingsvraag – met ‘36’ als juiste antwoord – kwamen drie winnaars uit de bus: Staf Vanderschelden, Magda Blauwblomme en Mieke Hostyn, allemaal uit Deerlijk. Zij ontvangen een Deerlijkbon ter waarde van 50 euro.

De Deerlijkse 121-route is een initiatief van de werkgroep erfgoed en de heemkring Dorp en Toren. Deze route langs 121 al dan niet verdwenen cafés ten noordwesten van de autosnelweg E17 breit een vervolg aan het succes van de Deerlijkse Route-85, een kroegentocht ten zuiden van de E17.

Derde route

De wandelroutes van de Deerlijkse Route-85 en Route-121 zijn nog altijd verkrijgbaar in het vrijetijdspunt in d’Iefte. Ondertussen bereiden de werkgroep erfgoed en de heemkring Dorp en Toren een nieuwe route voor langs de cafés van weleer op de Molenhoek. Deze derde route mag je verwachten rond september 2022. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier