Winnaars van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ openen Grill Academy in Ruiselede

Iedereen kent Birger Allary en Karel Knockaert nog van 'Mijn Pop-uprestaurant 2017'. © Foto VTM
Lieven Vancoillie

Hoe maak ik een côte à l’os het best klaar op de barbecue? Dient het deksel van mijn barbecue tegen de regen of voor iets anders? Het zijn weetjes waarop Birger Allary en Karel Knockaert, met Tjop’s de winnaars van ‘Mijn Pop-uprestaurant 2017’, een passend antwoord weten. Op donderdag 8 maart beginnen ze met een Grill Academy (powered by Weber) in een atelier in de Bruggestraat.

Het blijven voor Birger Allary (35) uit Ruiselede en zijn zakenpartner Karel Knockaert (34) uit Zerkegem heel drukke tijden. “Deelnemen aan ‘Mijn Pop-uprestaurant’ was de meest domme stoot ooit”, lacht Birger Allary, die er onmiddellijk aan toevoegt dat het duo er nog geen moment spijt van gehad heeft.

Dat ze met Tjop’s die wedstrijd ook wonnen, legde hen natuurlijk geen windeieren. Met hun foodtruck doken ze de voorbije maanden in alle Vlaamse windstreken op om barbecue-catering te verzorgen. “Dat is net het leuke aan wat we al die maanden doen: we komen overal. Altijd bij andere mensen, altijd op andere feesten. Er blijft iets onbekends in wat wij doen en dat maakt het heel spannend. Het blijft heel druk, wat tot gevolg had dat we ons team nog hebben moeten uitbreiden.”

Eigenaars bellen

Of ze dan die droom hebben opgeborgen om met een eigen restaurant te beginnen? “Nee, dat niet. We hebben wel tijdens ‘Mijn pop-up’ gemerkt dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Er komt veel meer bij kijken dan wat je op het eerste zicht zou vermoeden. Een geschikt pand vinden, een goede locatie, de juiste medewerkers… Door met onze foodtruck op pad te gaan, hebben we al die logistieke problemen veel minder, wat uiteraard een voordeel is. Maar zeg nooit nooit. Regelmatig krijgen we nog telefoontjes van eigenaars die melden dat ze voor ons een mooi pand te huur hebben. We kijken verder uit, zonder dat er veel druk is.”

“We werken trouwens ook aan een boek over barbecueën”

Enige tijd geleden namen Birger en zijn vrouw een broodjeszaak (naast de Power) in de Bruggestraat in Ruiselede over. Daar gaat hij op donderdag 8 maart van start met een gloednieuw initiatief: de Grill Academy. “In het atelier is er ruimte voor 24 plaatsen. Je kan het inderdaad een soort barbecueschool noemen, waar we inderdaad de deelnemers zullen leren hoe ze het best kunnen barbecueën. Nu vragen sommigen zich af waarvoor het deksel op hun barbecue dient. Of zeggen ze: we hebben gelukkig een deksel, zodat we veilig en droog zitten als het regent”, lacht Birger, die er vol goede moed naar uitkijkt.

Geen haar in de boter

De Grill Academy wordt meer dan vlees bakken. “De Grill Academy is in samenwerking met de producent Weber. Het gaat om mensen leren barbecueën van a tot z. We geven ook tips mee over onderhoud, over de aankoop van toestellen… We werken trouwens ook aan een boek over barbecueën. Wie denkt dat de rage voorbij is, heeft het goed mis“, zegt Birger. Zijn vriend Karel is intussen weer aan het werk als politieagent, maar neemt binnenkort opnieuw loopbaanonderbreking om onze samenwerking voort te zetten.

Dat er tussen hen een haar in de boter zou zitten, ontkent Birger met klem. “Er is niks aan de hand, zeker niet. We werken samen hard voort, maar af en toe moeten we even stoom aflaten. Karel is nu trouwens met vakantie om zich straks voluit op de Grill Academy te kunnen toeleggen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten