Willy Ramboer (67) uit Koekelare neemt deel aan The Voice Senior

Koekelarenaar Willy Ramboer (67) is vrijdagavond te zien in The Voice Senior op VTM. Zijn vrouw schreef hem in en de gepensioneerde vrachtwagenchauffeur nam die uitdaging dankbaar in ontvangst. “Ik wil heel graag eens voelen hoe het is om beroemd te zijn.”

Willy Ramboer is vrijdag te zien in The Voice Senior: “Al wat komt, dat komt”, zegt hij. © The Voice Senior

In The Voice Senior laten muzikale zestigplussers zien wat ze waard zijn. Vrijdagavond is het de beurt aan Willy Ramboer (67) uit Koekelare. Dan zien we of hij erin slaagt om Walter Grootaers, Dana Winner, Helmut Lotti en/of Natalia van zijn talent te overtuigen. “Ik keek vroeger altijd vanuit mijn zetel naar The Voice”, vertelt Willy. “Ik liet vallen dat ik graag eens wilde samenwerken met het orkest dat de zangers begeleidt.”

Een goede reden om hem in te schrijven voor het programma, vond zijn vrouw Gysèle Boen. Samen met de kinderen had ze al vaker geprobeerd om Willy te overhalen om deel te nemen, al wilde ze hem gewoon ook plagen door hem in te schrijven. Willy wilde aanvankelijk niet deelnemen, maar draaide bij. Maar winnen is voor hem niet het belangrijkste. “Enkel en alleen de kans krijgen om iets uniek te doen én op televisie te komen, is voor mij al schitterend”, zegt Willy er over. “Ik wil gewoon eens voelen hoe het is om even beroemd te zijn.”

The Rainbows

Of hij kans heeft om te winnen, wil hij niet gezegd hebben. “Al wat komt, dat komt”, lacht Willy. “Mocht ik The Voice Senior winnen, dan zal dat geen directe impact hebben op mijn dagelijks leven. Met mijn 67 jaar moet ik ook geen grote dingen meer verwachten. Ik wil sowieso verder met mijn coverband The Rainbows, omdat mijn vrienden op de eerste plaats komen en we dit al vijftig jaar volhouden.”

De Koekelarenaar heeft dan ook een rijk muzikaal verleden. Op twaalfjarige leeftijd wist hij een gitaar aan de haak te slaan en ging er volledig alleen mee aan de slag, zonder ooit muziek- of gitaarlessen te volgen. Niet veel later stichtte hij samen met drie vrienden, Etienne Steen, Gilbert Oreel en Ronny Plaetevoet, The Rainbows, waarmee hij muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig brengt.

Geen schlagers

Popmuziek uit de jaren ’60-’80 blijft zijn grote passie, maar eigenlijk hoort Willy alle genres graag. “Alleen schlagers en Nederlandstalige muziek in het algemeen wil ik niet zingen”, besluit hij. In The Voice Senior brengt Willy een nummer van The Eagles, samen met The Beatles en The Scorpions zijn favoriete band.

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.