Will Tura en Steve Willaert schrijven muziek opvolger 14-18

Redactie KW

Op 7 oktober 2018 gaat de opvolger van 14-18 in première in Vlaanderen, de musical zal het verhaal vertellen van het verzet in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Pensioen ? Daar denkt Will Tura nog niet aan. Enkele weken geleden stelde hij zijn nieuw album ‘Klein Geluk’ voor in het stadhuis van Brussel.

En donderdagnamiddag stond Will terug in de spotlights, dit keer bij Studio 100 in Schelle, waar het grote nieuws werd aangekondigd dat Will Tura, samen met zijn rechterhand Steve Willaert, de muziek componeren voor de opvolger van de musical 14-18. Waar de locatie van deze musical is en wie er allemaal in de cast zit, is nu nog niet bekend. Wel dat Gert Verhulst, de grote baas van Studio 100, vorig jaar persoonlijk aan Will Tura vroeg of hij deze belangrijke opdracht op zich wilde nemen.

“Een droom die uitkomt”, glimlacht Will bij Studio 100. “Ik kon ook maar moeilijk neen zeggen tegen Gert (lacht). Dit project is voor mij ook emotioneel geladen, omdat ik geboren ben in 1940 en de musical zich zal focussen op de Tweede Wereldoorlog. Ik componeer deze musical samen met Steve Willaert, waarmee ik al jaren samen werk. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen gaan maken.”

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.