Wilde Westen-artist in residence Galine serveert dromerige elektronische pop op ‘Riverflower’

Galine. © GF
Redactie KW

Morgen, zaterdag 13 april, stelt deze vierkoppige band haar ep ‘GLO’ live voor in De Kreun (Conservatoriumplein 1) in Kortrijk.

Galine is het project van de Nederlands-Belgische Galine Diana Kuyvenhoven. Ze geeftzang, koorzang en kunstgeschiedenis aan de Academie Kunsthumaniora Brugge. Wat startte als een soloproject is ondertussen uitgegroeid tot een groep waar ook Sven Sabbe (bas en synthesizer), Esther Coorevits (synthesizer, viool en achtergrondvocalen) en Wouter Vandersyppe (drums) deel van uitmaken.

Stem en piano vormen de hoofdbestanddelen in haar muziek, gecombineerd met haar interesse voor elektronica en synthpop. Op artistiek vlak laaft ze zich net zo goed aan de worldbeat van Peter Gabriel, de hedendaagse electropop van Lapsley als aan de dreampop van Kate Bush. Beluister Riverflower:

https://www.youtube.com/watch?v=TkA_S4bVnD0

Haar eerste ep ‘Fabulae’ telde vijf nummers en verscheen vorig jaar in april. Vandaag komt de nieuwe single ‘Riverflower’ uit, die ook te beluisteren valt op ‘GLO’. Deze ep verschijnt morgen, zaterdag 13 april, op Mayway Records, het onafhankelijke platenlabel uit Kortrijk.

Galine speelt er eveneens morgen een releaseconcert in De Kreun/Wilde Westen. Deze Kortrijkse concert- en festivalorganisatie bombardeerde Galine tot Lotto Wild Talent. Hierdoor geniet Kuyvenhoven er de status van artist in residence.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.