Westouter organiseert eigen ‘Masked Singer’-versie

Dit jaar geen traditionele paaseierenraap, optredens, kermis of kerstmarkt in het Heuvellandse dorp Westouter, maar de leden van het feestcomité laten zich niet uit het lood slaan door corona. Ze lieten zich inspireren door het VTM-programma The Masked Singer voor een ludiek én coronaproof initiatief in hun dorp, dat iets meer dan 1.000 inwoners telt.

Het feestcomité pakt uit met enkele leuke activiteiten in deze donkere tijden. © TP

“We geven onze dorpsbewoners de kans om zich te verkleden en een liedje te zingen”, vertellen Sharon Durnez en Evelien Leeuwerck, leden van het feestcomité. “We hebben achttien deelnemers van 7 tot 60 jaar oud.”

“Al drie weken worden op vrijdagavond video’s op onze facebookpagina gedeeld van telkens twee kindjes en één volwassene. Dat gebeurt volledig coronaveilig. De opnames worden gedaan door de bubbel van de deelnemers en worden dan doorgestuurd naar leden van ons comité. Alle praktische regelingen doen we via videocall.”

‘Geen wedstrijd’

Onder meer Sinterklaas, Maya de Bij, chirurg, poetsvrouw, eenhoorn, heks, duivel en rendier Rudolf demonstreerden hun zangtalenten. “Maar het is absoluut geen zangwedstrijd”, benadrukt Sharon. “Er is ook geen prijs te winnen.”

We willen vooral dat deelnemers en dorpsbewoners zich amuseren. De mensen kunnen de identiteit van de zangers raden door te reageren onder de video. Een week later wordt de persoon onthuld met een nieuwe video of foto.”

Lees verder onder de foto.

De bewoners tonen zich van hun creatiefste kant
De bewoners tonen zich van hun creatiefste kant© GF

De deelnemende Westouternaars doen hun best om zich zo onherkenbaar mogelijk te maken. “Ze zijn heel creatief. De poetsvrouw zette bijvoorbeeld een emmer op haar hoofd en de chirurg verborg zijn gezicht met een duikbril. En toch worden de personen achter de maskers altijd correct geraden, meestal op basis van hun stem en karaktertrekken. Dat toont aan dat de dorpsbewoners elkaar goed kennen.”

“The Masked Singer zorgt voor veel interactie op sociale media. Zo kunnen de Westouternaars zich leuk bezighouden, anders wordt het wel heel stil in ons dorp. De reacties zijn positief. The Masked Singer loopt nog drie weken. Daarna pakken we uit met een nieuw creatief initiatief, maar wat blijft nog een verrassing. We blijven plezante activiteiten organiseren in deze donkere periode.”(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.