VIDEO – West-Vlaamse rollercoaster van emoties in De Mol. Noah: “Ik ben nog een buitenstaander”

Tot overmaat van ramp kwam Jens thuis in een ondergelopen huis. (Foto Play4)
Tot overmaat van ramp kwam Jens thuis in een ondergelopen huis. (Foto Play4)
Bert Vanden Berghe

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Mol was meteen een klepper van formaat. De kandidaten moesten nog voor de echte start van het programma een extra strijd leveren voor hun plek. Vooral voor de West-Vlaming(en) in het gezelschap was dat bijzonder heftig, met een nieuwkomer uit Kortrijk!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hartverscheurend was het. Jens Zutterman (30) uit Westvleteren was zo gebrand op zijn deelname aan De Mol en sneuvelde bij de proef om zijn plaats bij de laatste tien te verzekeren. Bijzonder zuur. “De eerste dagen had ik het echt moeilijk”, erkent Jens. “Alsof je grote liefde het uitmaakt. Buikpijn, een paar dagen niet gegeten en een paar kilo vermagerd. Het drong op dat ogenblik niet echt door. Ik heb pas een dag of twee later een klop gekregen. En toch wat tranen gelaten. En dan moet je weten dat ik niet snel mijn emoties toon.

Wat zei je vrouw Shana toen je zo snel weer voor de deur stond?

“Ze kon het niet geloven en wist ook niet wat ze ervan moest denken. Ik stond na een dag weer thuis. Ik had het koud en zat volledig onder de modder. De eerste avond hebben we er ook niet over gepraat want ik kwam in een ondergelopen huis thuis. De storm had ook bij ons in Ieper lelijk huisgehouden. Ik heb dus nog een halve nacht water gepompt en ben dan, na een heel warme douche in bed gekropen.”

De ontgoocheling bij Jens was bijzonder groot. (Foto Play4)
De ontgoocheling bij Jens was bijzonder groot. (Foto Play4)

De afvallers van De Mol moeten zich een tijdje gedeisd houden. Waar heb jij je verstopt?

“Ik had nooit verwacht dat ik na een dag weer thuis zou zijn. Ik dacht toch minstens een dag of vijf weg te zijn. Gelukkig kon ik mij wel schuilhouden in een huis verderop in onze straat, een verbouwproject, waar ik me heb kunnen bezig houden. En mijn vrouw bracht mij te eten.”

Hoe waren de reacties van je omgeving op je deelname?

“Vol ongeloof! En ze dachten tot vanavond ook al allemaal dat ik De Mol gewonnen had. Want ik ben zelfstandige en ik kocht recent een nieuwe camionette. Dat was de laatste week talk of town!”

Ga je je nog eens inschrijven voor De Mol volgend jaar?

“Ik heb een goede suggestie voor de makers: een editie met de tien eerste afvallers van de voorbije seizoenen. Zou dat geen goede wiedergutmachung zijn?”

Nieuwe West-Vlaamse kandidaat

Noah Vlieghe uit Kortrijk veroverde verdiend zijn plek. (Foto Play4)
Noah Vlieghe uit Kortrijk veroverde verdiend zijn plek. (Foto Play4)

De kandidaten kwamen tegenover tien mensen te staan die net de selectie niet haalden. Zij konden strijden voor één plek bij de laatste tien. In de plaats van Jens zien we nu Noah Vlieghe uit Kortrijk opduiken.

Noah Vlieghe (18) is student orthopedagogie en actief als handballer. Hij is meerbepaald keeper bij de ploeg Apolloon uit Kortrijk. Hij heeft nog gewerkt in restaurant Johnny Fox in Zwevegem. Voor Noah waren de opnames een opsteker. Net geen jaar geleden verloor hij immers zijn grootmoeder Jeannine Algoet (75) aan de gevolgen van Covid-19. In januari vorig jaar overleed ook zijn grootvader Bernard Vlieghe, die aan longkanker leed.

Dat hij geluk had bij de eerste proef, maakt van hem de minst verdachte kandidaat. Maar het kan evengoed een bijzonder straf afleidingsmanoeuvre zijn van de makers. Eentje waarbij de mol al meteen 5.000 euro uit de pot kon halen…. Het wordt hoe dan ook een bijzonder spannende zoektocht naar de mol.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.