West-Vlaamse atleten strijden mee in De Container Cup

Wesley Sonck en Pedro Elias zijn helemaal terug. (foto Play4)
Wesley Sonck en Pedro Elias zijn helemaal terug. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Vanaf maandag gaat het tweede seizoen van De Container Cup van start. Daarin nemen atleten het tegen elkaar op met enkele fysieke proeven in een container. Dit seizoen kan je ook voor een aantal West-Vlamingen supporteren.

Vorig jaar werd het ene sportevent na het andere geannuleerd, maar nu is er licht aan het einde van de tunnel en kunnen sportliefhebbers beginnen uitkijken naar o.a. de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Tour de France. Na het grote succes vorig jaar trekken Pedro Elias en Wesley Sonck daarom vanaf 4 april De Container Cup opnieuw op gang. Het commentaarduo ontvangt dit seizoen 30 topatleten en 8 bekende Vlamingen in hun container. Ze drijven hen tot het uiterste tijdens de unieke zevenkamp en zorgen voor de nodige omkadering. Dit keer komen de sporters uit heel wat verschillende sportdisciplines zoals breaking, paardrijden, snooker, rally, squash, basketbal, korfbal, wielrennen, atletiek en nog veel meer. Maar starten doen ze uitzonderlijk op zondag met een special. En dat mag je letterlijk nemen, want dan nemen Special Olympics-atleten Quinten Bruyninckx (gymnastiek) en Gilles Dupont (basketbal) het tegen elkaar op.

Ongetwijfeld komt Delfine Persoon als topfavoriet aan de start. (foto Play4)
Ongetwijfeld komt Delfine Persoon als topfavoriet aan de start. (foto Play4)

Het concept van De Container Cup blijft ongewijzigd: topsporters en Bekende Vlamingen geven van maandag tot donderdag het beste van zichzelf tijdens het roeien, lopen, schieten, golfen, fietsen, gewichtheffen en de monkey bars. En dat doen ze allemaal in een metalen container van 12 op 2,2 meter. Ze krijgen maar één opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel om over het hele parcours de beste tijd neer te zetten. Vorig jaar won veldrijder Mathieu van der Poel bij de mannen. Sprintster Hanne Claes was de sterkste bij de vrouwen. Dit jaar mogen ook enkele West-Vlamingen naar de eindoverwinning dingen. Zo hebben we Tim Declercq (wielrennen), Maxime ‘Madmax’ Blieck (breaking), Stoffel Vandoorne (Formule E) en Delfine Persoon (boksen).

Elke donderdag komen twee BV’s tegen elkaar uit in een sportief duel. Dat wordt een boeiende strijd tussen Helmut vs. Natalia, Viktor Verhulst vs. Francesco Planckaert, Bart De Wever vs. Georges-Louis Bouchez en Tia Hellebaut vs. Kim Gevaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.